onsdag, februar 21, 2007

Krav om Hvilshøjs afgang

Integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) har vildledt Folketinget, og derfor bør hun tage konsekvensen og gå af. Det mener Socialdemokraterne, Radikale, SF og Enhedslisten, ifølge Politiken.dk.

Under et møde i integrationsudvalget 14. december sagde Rikke Hvilshøj, at forholdene var i orden, og at psykisk syge Kosova-flygtningene bliver vurderet helt konkret, så ingen psykisk syge hjemsendte flygtninge kommer tilbage uden at få behandling eller medicin.

Alligevel viste TV2 i en dokumentar 8. februar, at flere af de psykisk syge hjemsendte lever uden behandling og under kummerlige forhold. Samtidig øger regeringen nu indsatsen for de hjemsendte.

Derfor må der hele tiden have været noget galt, og derfor har integrationsministeren vildledt Folketinget, mener altså bl.a. Morten Østergaard (R).

- Hvis ikke hun kan dokumentere, at forholdene er blevet værre, siden hun sagde til udvalget, at de var i orden, så har ministeren et meget, meget alvorligt problem og må tage konsekvensen og gå af, sagde Morten Østergaard efter en ophedet spørgerunde i Folketinget ifølge avisen.

Integrationsministeren kunne i folketingssalen også oplyse, at Danmark "ikke har planer om hjemsendelse af den del af flygtningene i den nærmeste fremtid".

Det, mener oppositionen, er en tilståelse af, at forholdene ikke har været gode nok.

Som altid, så handler det ikke om, hvorvidt ministrene opfører sig rigtigt, men om DF er "med på den". Og det er der absolut ingen sandsynlighed for i denne sag.

Kilde: Politiken.

Ingen kommentarer: