tirsdag, februar 20, 2007

Odenseanere vil have Bundsgaard som borgmester

Bundsgaard lige så populær som Boye

Hver femte vælger i Odense mener, at Anker Boye skal være socialdemokraternes spidskandidat ved næste valg. En anden femtedel mener, at jobbet bør gå til Lotte Bundsgaard, der i dag er MF og fhv. minister.

Tallene kommer fra en meningsmåling, som er foretaget af Gallup for Fyens Stiftstidende. Heri svarer 18,2 procent af de adspurgte - socialdemokrater og andre - at Lotte Bundsgaard er den mest oplagte kandidat. Lidt flere, 18,8 procent, peger på Anker Boye.

Lotte Bundsgaard tager dog ikke undersøgelsen særligt alvorligt.


- Nu er det medlemmerne i vores parti, der vælger spidskandidaten, ikke en meningsmåling. I øvrigt vil jeg gerne understrege igen, at jeg slet ikke er kandidat, siger hun til avisen.

Anker Boye tabte i 2005 borgmesterposten til de konservatives Jan Boye. Anker bar selv hele ansvaret, idet det var ham, der mistede personlige stemmer i en størrelsesorden, der var så markant, at et komfortabelt flertal skiftede.

At Bundsgaard igen afviser tanker om at gøre Jan Trøjborg, Ritt Bjerregaard m.fl. kunsten efter og udskifte Christiansborg med et kontor på Rådhuset, står nok mere til troende, end journalisterne på "Stiften" gerne vil have.

Bundsgaard er nemlig gift med de nuværende ældrerådmand, Søren Thorsager, der er partiets nr. 2 i Odense. Han er den oplagte afløser for Anker Boye, og selvom Anker Boye forsøger at blive sikret spidskandidaturet allerede i efteråret, så spår flere pålidelige kilder, at Anker Boye igen må ud i en urafstemning, ligesom da han i sin tid blev borgmesterkandidat i 1993.

Der er nemlig stor utilfredshed med Anker Boyes indsats både før, under og efter valgkampen, og han har haft svært ved at tage kampen op med den rutinerede Jan Boye. Mange partifæller ønsker derfor den klart yngre og mere markante Søren Thorsager som spidskandidat, og det ønsker Lotte Bundsgaard naturligvis ikke at stå i vejen for.

Desuden er de fleste enige om, at Bundsgaard klart bedst egner sig til landspolitik og ikke til at gå ned i små enkeltsager, som også præger en stor kommune som Odense.

Ingen kommentarer: