tirsdag, februar 20, 2007

Nye redaktører i øst og vest

34-årige Lotte Hansen bliver ny erhvervsredaktør på Politiken. Hun kommer fra en stilling som strategisk-politisk presserådgiver i rådgivningsfirmaet Advice, men er nok mest kendt fra DR2-programmet Jersild og Spin sammen med Henrik Qvortrup.

Lotte Hansen afløser Michael Jarlner, der fortsætter som udlandsredaktør, og hun begynder sit job på Rådhuspladsen den 16. april, oplyser Politiken.

Den politiske kommentator har været vidt omkring, blandt andet pressechef i Forbrugerrådet, hos Jyllands-Posten, Ugebrevet A4, Dagbladet Dagen, Danmarks Journalisthøjskole samt tyske Welt am Sonntag. Hun har også været pressesekretær i det hedengangne By- og Boligministerium og fulgte for en kort bemærkning med over til Økonomi- og Erhvervsministeriet, da VK kom til magten.

Men det er ikke kun politiken, der har fået ny redaktør. Også i det vestlige Jylland skal man til at stifte bekendtskab med et nyt navn. Jydske Vestkysten har nemlig ansat Mikael Kamber som chefredaktør og direktør for Syddanske Medier med virkning fra 1. juni 2007, skriver JydskeVestkysten.

Mikael Kamber er kendt som ankermand på TV2 Nyhederne og var i sin tid med til at starte TV2's søndagssatsning, Dags Dato, op.

- Jeg glæder mig meget til at komme i gang på Syddanske Medier. Jeg kender JydskeVestkysten fra min barndom, og det er en stor tillidserklæring at bestyrelsen har ansat mig pr. 1. september til at overtage ansvaret for koncernens udvikling, siger Mikael Kamber til jv.dk.

Indtil 1. september 2007 er Peter Parbo (der også har en fortid på Kvægtorvet i Odense) uændret ansvarshavende redaktør og adm. direktør, hvorefter Mikael Kamber overtager ansvaret som koncernchef for Syddanske Medier.

Ingen kommentarer: