torsdag, februar 22, 2007

Auken vil registrere lobbyister

Brancheforeningen for Public Relations Virksomheder i Danmark vil gerne have et register over alle, der arbejder med lobbyisme. Og det forslag har foreningen sendt til Folketingets Præsidium, der havde møde om sagen i går.

Svend Auken (S), der er næstformand i Folketinget - og var med til mødet i går, og siger til Business.dk:

- Vi har startet diskussionen om det spørgsmål, men vi er ikke afklaret på det endnu. Vi har ikke afvist forslaget, og det er klart, at det kan komme på tale med et initiativ, som man kender fra andre steder, siger Svend Auken til Business.dk.

Der er ingen tvivl om, at det i dag er svært at finde ud af, hvem, der arbejder for hvad og hvem, ligesom ingen er i tvivl om, at antallet af professionelle lobbyister vil stige kraftigt i fremtiden.

Men spørgsmålet er, om man er lobbyist, bare fordi man mødes med en politiker? Og er alle ansatte i eksempelvis en fagforening, en arbejdsgiverforening eller en interesseorganisation så lobbyister? Hvem skal kontrollere registreret? Der er mange uafklarede spørgsmål, og dermed også stor risiko for, at man enten får lavet et register, der er enormt eller alt for lille og dermed ligegyldigt.

Idéer og indspark er velkomne her på bloggen.


Kilde: Business.dk

Ingen kommentarer: