onsdag, februar 21, 2007

S: Regeringen bør droppe skatteplan og starte forfra

I dagens udgave af Berlingske Tidende undsiger Det Konservative Folkeparti den skatteplan, som skatteministeren og statsministeren stædigt holder fast i.

- Regeringen er jo i total splid med sig selv. De konservative har fået kolde fødder, mens Venstre stædigt fastholder en plan om selskabsskattelettelser, som erhvervslivet undsiger. Forvirringen er total, siger Socialdemokraternes skatteordfører, John Dyrby Paulsen i en pressemeddelelse.

I går slog skatteministeren og statsministeren begge fast, at der ikke bliver rokket ved kernen i forslaget, og at sigtet er helt rigtigt. I dag udtaler den konservative skatteordfører, at forslaget vil hæmme dansk erhvervsliv. Selv den konservative formand, Bendt Bendtsen, der var med ved fremlæggelsen af forslaget, har indset problemerne.

Dansk Folkeparti erklærede sig ved fremlæggelsen positive, men efterhånden som erhvervslivet har forkastet tankerne, er Dansk Folkepartis støtte forsvundet.

- Tilbage står så Venstres to centrale ministre og holder stædigt fast i deres forslag, som kun de selv kan se det smarte i. Det er pinligt at overvære. Hvordan skatteministeren så vil få sit lovforslag gennemført stort set uændret må stå hen i det uvisse - og jeg tvivler på, at ministeren selv ved det, siger John Dyrby Paulsen.

Han opfordrer skatteministeren til at trække forslaget helt tilbage.

- Ministeren bør begynde helt forfra med drøftelser om indgreb mod kapitalfonde, som skal sikres bred opbakning. Både blandt de politiske partier og med erhvervslivet. Socialdemokraterne deltagerne gerne aktivt i sådanne drøftelser, men forudsætningen er naturligvis, at det eksisterende forslag trækkes af bordet, siger John Dyrby Paulsen.

Ingen kommentarer: