mandag, februar 19, 2007

Ukendt V-byrådsmedlem vil udfordre Karen Jespersen

Det unge århusianske byrådsmedlem Laura Hay er ved at blive kørt i stilling som folketingskandidat for Venstre i Århus, der vil have et slagkraftigt alternativ til Karen Jespersen i Østjyllands storkreds.

Ud af fire århusianske Venstre-kandidater - alle mænd - blev kun en enkelt valgt, da der var valg til Folketinget i 2005. Det bliver næppe nemmere ved næste valg, hvor Karen Jespersen formentlig vil erobre mange østjyske Venstre-stemmer fra sin plads i Favrskov-kredsen.

Derfor planlægger Venstre i Århus nu en modoffensiv, og esset i ærmet hedder Laura Hay. Det 28-årige byrådsmedlem er udset til at være kandidaten, der skal trække stemmer blandt de århusianske vælgere.

- Jeg er blevet spurgt, om jeg vil være folketingskandidat, og det kunne være enormt spændende. Men om jeg stiller op, er ikke helt afklaret endnu. Det bliver det i løbet af denne uge, siger hun til Århus Stiftstidende.

Laura Hay, der er jurist, er ny i Århus Byråd. Ved valget i 2005 fik hun 631 personlige stemmer.

Men mon ikke Laura Hay hellere skulle forsøge at overtale rådmand Louise Gade til at tage posten. Hun er nok den eneste, der reelt vil kunne skaffe stemmer til by-venstre i Østjylland.

Kilde: Danske Kommuner.

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Kan danskpolitik.dk give en opdatering på, hvordan det går med Venstre-MF fra Århus Henrik Vestergaards voldtægtssag?

Anonym sagde ...

Alle sigtelser er frafaldet, og han er derfor frontrunner til at blive Venstres folketingskandidat i 2. kreds (Århus Nord).

Anonym sagde ...

Henrik Vestergaard siger i JP-Århus d. 15/2, at han ikke genopstiller som folketingskandidat.

http://www.jp.dk/arkiv:aid=4245362

Anonym sagde ...

Louise Gade er p.t. på barsel, og hendes rådmandspost er overtaget af Bünyamin Simsek.

Garby sagde ...

Selv om Louise Gade er på barsel kan hun vel godt blive folketingskandidat.

Anonym sagde ...

Louise Gade er ikke på barsel endnu, og mon ikke der er nogle byrådsmedlemmer, der burde passe deres arbejde fremfor at ville i Folketinget...?