mandag, februar 19, 2007

To ministre skal se på bare bryster

En kontroversiel kampagnefilm fra Rådet for Større Færdselssikkerhed vækker nu politisk opsigt herhjemme. Justitsministeren og ligestillingsministeren drages ind i sagen, skriver JydskeVestkysten.

Socialdemokraternes retsordfører Karen Hækkerup betegner filmen, hvor unge topløse piger går rundt på vejene og vifter med farttavler, som "exceptionelt åndssvag", og har nu bedt justitsminister Lene Espersen (K) og ligestillingsminister Eva Kjær Hansen (V) om at redegøre for deres holdning til filmen og hvor mange skattekroner, den har kostet.

Brugen af bare bryster som blikfang bliver også skarpt kritiseret af SF's ligestillingsordfører, Pernille Vigsø Bagge samt Kvinderådet.

- Unge nøgne kvinder bliver i dag brugt til at sælge alt muligt. Nu også budskaber om hastighedsbegrænsninger. Men ærligt talt, så har jeg noget svært ved at se, hvad bare bryster har at gøre med, hvor hurtigt vi kører, siger rådets sekretariatsleder Randi Theil Nielsen til avisen.

Filmen er udelukkende lavet til internettet og er foreløbig set af 7,5 millioner mennesker verden over - heriblandt en halv million danskere. Men det er Karen Hækkerup ikke specielt stolt af.

- Jeg synes, at den fremstiller danskerne som en flok jubelidioter med jord i hovedet. Skal man brande Danmark i udlandet, synes jeg man skal vælge at fokusere på nogle andre ting, end at vi har jord i hovedet, siger hun.

Filmen har vakt stor opsigt i udlandet, og da den for nylig blev vist på en trafikkonference i Sverige, udvandrede flere forskere i protest.- Men jeg synes, at man skal passe på med at sige, at filmen giver et bestemt billede af kvinder eller danskere. Det er jo en fiktiv historie, fyldt med ironi, som skal ses med et glimt i øjet, siger projektleder ved Rådet for Større Færdselssikkerhed, Julie Paulli Budtz.

Hvis man endnu ikke har set den omtalte film, så kan man se den på speedbandits.dk

Kilde: Jydske Vestkysten.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Typisk. Endelig fik kvindemafiaen noget at være forarget over.

Men men, i det mindste medvirker Karen Hækkerup m.fl. da som nyttige idioter til, at kampagnen bliver ekstra eksponeret - hvilket vel er det bedste, der kan ske for en kampagne.

Svensgaard

Anonym sagde ...

Når det har vist sig at alt muligt andet ikke har den mindste effekt synes jeg da at dette er et glimrende initiativ.

Og helt ærligt - at sige, at det er kvindeundertrykkende og fremstiller danskerne i et dårligt lys. Ahhh, det tror jeg andre sager har bidraget mere til...

Anonym sagde ...

Hvis man lægger mærke til det synes jeg da man langt oftere ser mænd i bar overkrop i reklamer og det er der ikke mange der har ondt i røven af......hvor bliver den ligestilling af Karen Hækkerrup m.fl. ?
Jeg mener kvinder har ligeså meget ret til at optræde/gå rundt i bar overkrop som mænd.
Man bør ikke nedgøre kvinder ved at forsøge nægte dem retten til frit at vise deres overkrop offentligt....og det gør man vel indirekte ved at tale nedgørende om deres overkroppe i forhold til kampagnen.....

Anonym sagde ...

Uanset hvad man måtte mene er manden, der har fundet på den gig ikke helt tabt bag en vogn. Hvad fanger mænds opmærksomhed mindre end hastighedsskilte og mere end et par bare velhængte patter?

Ja, jeg spørger bare.