mandag, marts 19, 2007

S og SF strides om regeringsfremtid

To tredjedele af landets centrum-venstrevælgere vil have SF med i en ny regering efter næste valg, viser en ny måling fra Ugebrevet A4.

Men Socialdemokraterne vil hellere danne en SR-regering og afviser dermed flertallet af oppositionens vælgere. Det undrer SF's gruppeformand Ole Sohn, der beskylder Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, for at reagere "umodent" og for ikke at have overblik over den hjemlige politiske situation.

- Jeg tror ikke, at han helt har overblik over den politiske udvikling og ser, hvad det er, vælgerne ønsker. Det er ikke særligt heldigt. Derfor fremkommer han med nogle lidt umodne og ukloge bemærkninger, siger Ole Sohn til Ritzau.

I en ny måling, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4, ønsker 62 procent af centrum-venstrevælgerne, at SF bliver en del af en ny regering efter et valg. Det har dog ikke fået Socialdemokraterne til at køre SF i stilling som mulig regeringspartner. Snarere tværtimod.

Henrik Sass Larsen (S) siger, at planen fortsat er en SR-regering efter næste valg. Det undrer SF-ledelsen i betragtning af, at det ikke er mere end få måneder siden, at samme Sass Larsen åbnede regeringsdøren for SF ved at kalde partiet "det næstbedste parti, der findes".

- Nu må vi samles om de ting, der forener os, i stedet for at samles om de ting, der skiller. Men også sige, at vi har en forpligtelse til at finde frem til fælles løsninger på de områder, hvor der vil være forskelligheder, så vi fremstår mere og mere enige, siger Ole Sohn.

Blandt oppositionsvælgerne er der størst opbakning til tanken om et S-R-SF samarbejde, som hele fire ud af 10 oppositionsvælgere foretrækker, mens andre 22 procent af vælgerne foretrækker andre bogstavkombinationer, hvor SF også indgår. Selv blandt radikale vælgere er en S-SF-R-regering den foretrukne regeringskonstellation. Den ønsker 35 procent af de radikale vælgere.

Kilde: A4 og Ritzau.

Ingen kommentarer: