torsdag, marts 22, 2007

Eksborgmester beskyldes for fusk

Som folkevalgt socialdemokrat skal man betale to procent af sit honorar i partiskat, også selv om man har forladt partiet. Derfor truer Socialdemokraterne på Langeland Rudkøbings tidligere borgmester Johan Norden med en advokat.

Norden, der forlod partiet tilbage i april 2006 i protest mod formand Helle Thorning-Schmidt, har nemlig ikke betalt sin partiskat for den sidste periode, han var medlem. På partiets generalforsamling forleden tordnede formand Poul Ulfe imod Johan Norden og beskyldte ham for snyd.

Eksborgmesteren, der i dag er løsgænger i Langeland Kommunes byråd, indrømmer, at han har glemt at betale partiskatten. Men han er utilfreds med, at han skal trues fra talerstolen på en generalforsamling.

- Det er vel meget normalt, at den, man skylder penge, retter henvendelse først, inden de begynder at true med advokat, siger han til Fyens Stiftstidende.

På generalforsamlingen kaldte Poul Ulfe det en navlebeskuende beslutning, at Johan Norden forlod partiet, efter man havde brugt penge på hans borgmesterkandidatur.

Nordens exit fra Socialdemokraterne skyldtes ikke kun Helle Thorning-Schmidt, men også, at han var blevet vraget som folketingskandidat i Svendborgkredsen.

Kilde: Danske Kommuner.

Ingen kommentarer: