tirsdag, marts 20, 2007

LO vil lave velfærdsaftale med Fogh

LO's formand tilbyder fagbevægelsens opbakning til regeringens kvalitetsreform af den offentlige sektor. Prisen er en aftale til mindst tre mia. kr. om året. Socialdemokraterne mister væsentlig allieret.

Fagbevægelsen vil bakke op om Foghs storstilede kvalitetsreform af den offentlige sektor, hvis Fogh vil indgå en trepartsaftale mellem fagbevægelsen, regeringen og de offentlige arbejdsgivere i kommuner og regioner, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

LO's formand Hans Jensen ønsker en trepartsaftale om alt det, der hverken er overenskomststof eller storpolitik på Christiansborg, men som handler om hverdagen for de offentligt ansatte.

- Jeg er ikke så optaget af, at det tilfældigvis er en borgerlig statsminister. Jeg er optaget af, at muligheden er der nu for, at jeg kan hjælpe de medlemmer, der er beskæftiget i den offentlige sektor til at få en bedre hverdag og mulighed for at folde de ønsker og drømme ud, som de har til deres job, siger Hans Jensen til Jyllands-Posten.

Aftalen skal løbe frem til 2025, og den vil, anslår Hans Jensen, koste tre til fem mia. kr. om året for især at rekruttere hænder til det offentlige. Hver fjerde offentligt ansat går på pension inden for de næste 10 år, og derfor foreslår LO flere voksenlærlinge, flere faguddannede i ældreplejen, seniorjob og ret til deltidsansatte at arbejde på fuldtid.

Tilbuddet fra Hans Jensen presser Socialdemokratiet, der har udset velfærd som kampplads nummer et ved næste valg, skriver Jyllands-Posten. LO-formanden opfordrer Socialdemokratiet til at stemme for regeringens kvalitetsreform, hvis han får sin trepartsaftale.

Med udmeldingen cementerer Hans Jensen den seneste tids rygter om, at LO og Socialdemokratiet er meget langt fra hinanden politisk. LO arbejder efter en strategi og analyse, der siger, at en velfærds-presset VK-regering vil give fagbevægelsen langt større indrømmelser end en S-ledet regering nogensinde vil. At det så betyder, at LO er med til at holde de borgerlige ved magten, er altså et argument, der er vejet og fundet for let på Islands Brygge.

Kilde: Jyllands-Posten.

Ingen kommentarer: