tirsdag, marts 20, 2007

Ekspolitikere har ikke betalt skat af frynsegode

Tidligere toppolitikere har i årevis undladt at betale skat af et frynsegode, skriver Nyhedsavisen tirsdag.

For tiden kører 119 tidligere folketingsmedlemmer rundt om i Danmark uden at betale skat af op til 50.000 kroner årligt. Skatten skulle de ellers have betalt for et gratis togkort til første klasse, som folketingsmedlemmer får efter 12 års tjeneste. Frikortet gælder til både tog og færger resten af livet - så længe man husker at opgive "gaven" til Skat.

Men Folketinget har siden 1994 misinformeret ekspolitikerne om, at de ikke skulle betale skat af togkortet. Det viser et notat fra Skat, skriver Nyhedsavisen. Men det frikender ikke politikerne.

- Uvidenhed om skatteloven giver altså ikke syndsforladelse. Det retter vi straks op på. Politikerne skal betale skat af frynsegoder som alle andre danskere, siger skatteminister Kristian Jensen (V) til avisen.

De tidligere politikere kan nu se frem til et gevaldigt skattesmæk, vurderer er skatteekspert.

- De er blevet fejlinformeret af Folketinget, så de kan ikke straffes for at have handlet i ond tro. Men der vil helt sikkert blive tale om et skattesmæk, alt efter hvor meget de har benyttet ordningen, siger professor ved Aalborg Universitet, Erik Werlauff, til Nyhedsavisen.

Tidligere trafikminister Kaj Ikast (K) mener sig i sin gode ret til at lade være med at betale skatten, og han har i avisen denne særprægede begrundelse:

»Folketinget har aldrig oplyst mig om, at jeg skal betale skat. Så I kan rende mig et vist sted. Det var mig, der byggede Storebæltsbroen, og det var mig, der byggede Øresundsbroen. Så manglede det da bare, at jeg får fri transport, når jeg skal på Christiansborg til møde,« siger han.

Kilde: Nyhedsavisen.

Ingen kommentarer: