tirsdag, marts 20, 2007

Flere ministerlister

Der er åbenbart gået inflation i at sidde og tænke i ministerlister, efter at vi i sidste uge lavede en her på bloggen.

Den meste interessante er Jarl Corduas "Det Liberale Dream Team" der med Kristian Jensen i spidsen, byder på overraskende navne som byrådsmedlem og sognepræst Edith Thingstrup som kirkeminister, comeback til Jarls store idol, Uffe Ellemann-Jensen, som udenrigsminister og det borgerlige/liberale danmarks superideolog Christoffer Arzrouni som beskæftigelsesminister.

Skulle Jarls profeti blive virkelighed ser vi dog mest frem til debatten om at Katrine Winkel Holm, der er datter af Søren Krarup (DF) skal være integrationsminister. Hun har bl.a. været med til at stifte en forening med navnet "Islamkritisk Netværk"...

Også Nyhedsavisens chefredakteur er hoppet med på vognen, han sidder og tænker i en mulig "S-R-SF-regering".

20 ministre med mange overraskelser, Villy Søvndal som udenrigsminister, Kim Mortensen (S) som forsvarsminister, den radikale landsformand Søren Bald som kulturminister og Pia Olsen (SF) som sundhedsminister. Naser Khader, der i hele sin politiske karriere har prøvet at holde sig væk fra integrationsspørgsmål, skal være Integrations- og udviklingsminister (Araber- og negerminister?) og Holger K. Nielsen skal være boligminister.

I navnebror Trads' fantasi bliver der således ikke plads til den socialdemokratiske gruppeformand Carsten Hansen eller næstformand Nick Hækkerup og hverken Morten Helveg Petersen eller Martin Lidegaard fra De Radikale.

Anders Fogh Rasmussen har også lavet en ministerliste, men den virker ganske enkelt fuldstændig urealistisk. Ulla Tørnæs som udviklingsminister???

2 kommentarer:

Peter Løhmann sagde ...

Trads påstår at hans tankeeksperiment er "efter samtaler med centrale personer i de tre partier". Men netop Nick Hækkerups fravær må derfor undre. Han har i høj grad bevist sit værd som administrator, og han er ligeledes godt skåret for tungebåndet, og jeg mener derfor han er et mere oplagt ministeremne end Mette Frederiksen og Kim Mortensen, baseret på især administrationsevner.

Jeg undrer mig ligeledes over, at Trads har placeret Kim Mortensen, og ikke Morten Helveg (de Radikales forsvarsordfører i en årrække) i forsvarsministerstolen.

Jeg ser listen som følger:
Statsminister: Helle Thorning-Schmidt (S)

Finansminister: Henrik Sass Larsen (S)

Økonomiminister: Marianne Jelved (R)

Skatteminister: Søren Bald (R)

Erhvervs- og beskæftigelsesminister: Mogens Lykketoft (S)

Udenrigsminister: Villy Søvndal (SF)

Integrations- og udviklingsminister: Naser Khader (R)

Miljø- og energiminister: Steen Gade (SF)

Forsvarsminister: Morten Helveg Petersen (R)

Justitsminister: Morten Bødskov (S)

Indenrigsminister: Nick Hækkerup (S)

Socialminister: Mette Frederiksen (S)

Sundhedsminister: Pia Olsen (SF)

Kulturminister: Mogens Jensen (S)

Undervisningsminister: Christine Antorini (S)

Forskningsminister: Anne-Grete Holmsgaard (SF)

Ligestillingsminister: Lotte Bundsgaard (S)

Fødevareminister: Karen Hækkerup (S)

Transportminister: Charlotte Fischer (R)

Boligminister: Holger K. Nielsen (SF)


Dvs. der er ændret besætning på følgende pladser:

Skatteministeriet, hvor den radikale Søren Bald er på i stedet for Ole Sohn. At sætte ex-DKPeren på her er måske lige lovlig voldsomt, og Søren Bald har gode erhvervslivskontakter og kan måske berolige omkring den skattereform, som en kommission under hans ressort skal forberede.

Miljøministeriet, hvor Steen Gade er på i stedet for Holmsgaard (da hun skal bruges andetsteds). Gade har årevis af erfaring med miljø.

Forsvarsministeriet, hvor Morten Helveg i stedet for Kim Mortensen er oplagt, både da han har større erfaring på området og da Socialdemokratiet ikke vil prioritere dette ministerie.

Indenrigsministeriet, som Danmarks største borgmesterparti, Socialdemokratiet, vil mene de bør have. Her er Nick Hækkerup svær at komme udenom.

Kulturministeriet, hvor en markant kulturpolitiker i socialdemokraten Mogens Jensen overtager efter en Søren Bald, der ikke har markeret sig på synderligt på området.

Forskningsministeriet, hvor SFs ordfører på området, for at få fordelingstallene (10-5-5) til at gå op, kommer til i stedet for bestyrelsesformanden på Aalborg Universitet.

Det er jo bare tankespind - men noget sjovt af slagsen :-)

Anonym sagde ...

Søren Bald som skatteminister...

Hvad forstår sådan en højskoleradikal bragesnakkende fedthas sig på den slags?