torsdag, marts 22, 2007

Ritt Bjerregaard vandt på tabersag

Rydningen af Ungdomshuset fik Københavns overborgmesters popularitet blandt borgerne til at stige. Det viser en Rambøll-undersøgelse ifølge Jyllands-Posten.

Før rydningen var kun hver fjerde borger i hovedstaden positivt indstillede over for Ritt Bjerregaard, men efter nedrivningen ser hver tredje københavner positivt på overborgmesteren.

Det viser friske tal fra en undersøgelse, som Rambøll har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten i perioden 12. til 16. marts præcis to uger efter rydningen af huset på Jagtvej 69.

På Rådhuset læser socialdemokraternes gruppeformand Jesper Christensen undersøgelsens resulater med tilfredshed.

- Sådan en sag er aldrig en ønskesag. Men tallene viser, at det er blevet tydeligt for borgerne, at vi har gjort meget for at løse konflikten. Vi har brugt mange kræfter på den, så jeg synes, det er fortjent, siger han.

Undersøgelsen viser også, at hele 65 pct. af borgerne mener, at Københavns Kommune i det ene eller andet omfang bør finde et nyt hus til de unge. Det tal overrasker ikke socialdemokraterne.

- Jeg kan sagtens forstå, københavnerne mener, at kommunen har et ansvar for sine unge. Men jeg tvivler på, at tallene er et udtryk for, at de vil have kommunen til at forære brugerne et tilsvarende hus. Vi har et ansvar for at have tilbud til de unge, og vi har også et kommunalt drevet ungdomshus. Men størstedelen af de tidligere brugere af Jagtvej 69 ønsker noget andet, og det er svært for nogen kommune at stille til rådighed, siger Jesper Christensen.

At Ritt formår at vende en tabersag til sin egen fordel, er ikke ukendt. Hun er en af de få politikere, der har gjort det adskillige gange i sin efterhånden lange karriere. Opskrfiten er ganske enkel: Hun vælger en holdning, og så står hun fast. Urokkelig. Og hun fortæller det åbent og på sin egen skolelærermanér.

Hun har en god evne til at tænke strategisk, og er i stand til at se flere skridt frem. I sagen om Ungdomshuset vidste hun med stor sikkerhed, hvad udfaldet ville blive, og derfor fulgte hun den plan, hun allerede kunne lægge, før hun trådte til som overborgmester til punkt og prikke.

Mange kan også huske hendes håndtering af kogalskabsagen, da de første syge køer blev opdaget i Danmark. En voldsom krise, som let kunne have bragt en ny fødevareminister i knæ. Men Ritts håndtering var forbilledlig, og mange politikere kunne med fordel studere netop den sag og lære af den, hvordan man håndterer frygt og panik i befolkningen bedst.

Kilde: Jyllands-Posten.

Ingen kommentarer: