onsdag, marts 21, 2007

Borgmester misbrugte hjemmeside

I januar udtalte byrådsmedlem John Harpøth (DF) sig kritisk om Holbæk-borgmester Jørn Sørensen (R) i en artikel i Holbæk Amts Venstreblad. Det fik borgmesteren til at lægge et modsvar ud på kommunens hjemmeside, og det har nu fået John Harpøth til at klage til det kommunale tilsyn.

Han mener, borgmesteren misbrugte hjemmesiden med sin personlige kommentar. Han går så vidt som til at kalde det magtmisbrug.

- Kommunens hjemmeside skal være borgernes indgang til objektive oplysninger om deres kommune. Hjemmesiden betales af skatteyderne, og den er ikke borgmesterens politiske instrument, som han kan bruge til at fremføre sine egne holdninger i forhold til resten af kommunalbestyrelsen, siger John Harpøth til Holbæk Amts Venstreblad.

Jørn Sørensen afviser, at han har misbrugt sin stilling som borgmester, men han siger samtidig, at han ikke vil lægge endnu en personlig kommentar ud på kommunens hjemmeside. Den omstridte artikel blev fjernet efter mindre end et døgn.

- Det var meningen, at hjemmesiden også skulle være et forum for politisk debat, men jeg erkender, at andre ikke har de samme muligheder for at deltage i debatten som mig, siger Jørn Sørensen til Danske Kommuner Online.

Byrådet skal drøfte klagen på sit møde onsdag.

Umiddelbart er det svært at forstå, hvad problemet er. Borgmesteren er politiker og er valgt på sine holdninger. Han er samtidig øverste chef for kommunen. Hvorfor kan han ikke bruge kommunens hjemmeside til at kommunikere sine holdninger og handlinger? Hvad bliver det næste? At man ikke må lægge en pressemeddelelse med citater fra borgmesteren ud på hjemmesiden?

Kilde: Danske Kommuner.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Overskriften er "Borgmester misbrugte hjemmeside", men redaktøren mener ikke, at han har gjort noget galt. Er der andre, der er lidt forvirrede?