søndag, marts 25, 2007

Fhv. S-minister bliver radikal

Den tidligere socialdemokratiske socialminister og overvismand Bent Rold Andersen har meldt sig ind hos Det Radikale Venstre. Socialdemokratiets udlændinge- og ældrepolitik har spillet fallit, og de radikale har løsningen, mener han ifølge Jyllands-Posten.

Rold Andersen meldte sig ud af Socialdemokratiet i 1999 med begrundelsen, at partiet havde spillet fallit på ældrepolitikken. Problemet var - og er - at Socialdemokraterne lægger for megen vægt på formelle rettigheder til borgerne, hvilket ikke giver kvalitetsforbedringer, men blot fører til mere centralistisk styring, siger den 77-årige professor i økonomi og forhenværende socialminister i Anker Jørgensens regering til avisen.

Rold Andersen havde på det tidspunkt været medlem af partiet i 51 år, men da han som formand for ældrerådet i hjembyen Næstved oplevede, at den socialdemokratiske gruppe i byrådet forsøgte at holde ældrerådet uden for indflydelse, meldte han sig ud.

Efter at han i 10 år har ventet på, at Socialdemokratiet ville vende tilbage til sin gamle linje, har han nu opgivet håbet, og særligt partiledelsens forslag om at indføre kvalitetsrettigheder, mener han er "helt ude i tågen og vil give endnu mere centralistisk styring i den offentlige sektor".

Bent Rold Andersen blev overbevist om, at han skulle være radikal med Marianne Jelveds seneste udspil til en tillidsreform, der lægger op til at fjerne overflødige, bureaukratiske regler fra Christiansborg for at slippe det kommunale selvstyre fri for snærende bånd og give de offentlige ansatte større frihed og mere ansvar.

Bent Rold Andersen har dog ingen planer om selv at stille op til hverken Folketinget eller tillidsposter i Det Radikale Venstre. Men han glæder sig til at deltage i debatten internt i partiet, skrive debatindlæg og deltage i politiske møder.

I Socialdemokratiet forstår man ikke Bent Rold Andersens beslutning om at melde sig ind hos de radikale.

- Bent Rold Andersen tilhørte Socialdemokratiets venstrefløj, og jeg forstår ikke en brik af, hvordan han kan gå ind for de radikales skattepolitik, hvor de rigeste får mest, og en ældrepolitik, hvor man ikke giver de svageste i landet klare rettigheder. Jeg ønsker ham held og lykke, men jeg tror, at han vil få det svært hos de radikale med den sociale profil, han har, siger S-gruppeformand Carsten Hansen til Jyllands-Posten.

Den radikale gruppenæstformand Margrethe Vestager mener, at Bent Rold Andersen har givet Socialdemokratiet noget at tænke over og glæder sig over den nye partifælle.

Kilde: Jyllands-Posten.

1 kommentar:

Jarl Cordua sagde ...

Helt enig med Carsten Hansen. Bent Rold Andersens synspunkter på velfrædsområdet ligner mere SF's end de radikale. Rold mente/mener at socialstaten skal være en tag-selv-gave-bod til borgerne nærmest uden visitation. En de facto borgerløn.
Gudskelov at hans synspunkter ikke længere er mainstream i socialdemokratiet!