mandag, marts 26, 2007

Radikale enige med regeringen om udlændingepolitik

Det sker meget, meget sjældent, men regeringen og Det Radikale Venstre er enig om udlændingepolitik - eller i hvert fald et meget lille hjørne af den.

Det drejer sig om reglerne for au pair piger (en middelalderlig ordning der betyder at man importerer unge piger til at gøre husligt arbejde for en latterlig lav løn). Integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) er parat med en ændring af udlændingeloven, så dårlige værtsfamilier i en periode kan få frataget muligheden for at have en au pair.

- Forhåbentlig kan lovforslaget forhindre, at flere piger havner under de slavelignende forhold, som blev afsløret i efteråret. Og som vi simpelthen ikke vil acceptere, siger den radikale integrationsordfører Morten Østergaard i en kommentar til det nye lovforslag, som Det Radikale Venstre har forhandlet hjem med integrationsministeren.

- Vi er især glade for, at det gennem lange forhandlinger lykkedes os at presse regeringen til også at få indført to års karantæne for de værter, som ikke overholder kontrakten med deres au pairer. Det betyder, at det nu er slut med at snyde sin au pair for løn den ene dag, og hente en ny til landet den næste dag, siger Morten Østergaard.

Her på bloggen bakker vi op om initiativet. Man skal sku' behandle de unge østeuropæiske piger ordentligt.

Ingen kommentarer: