mandag, marts 26, 2007

Nye unge skal holde den konservative fane højt

Konservativ Ungdoms landsråd valgt i sidste weekend ny ledelse. Der er tale om lidt af et et generationsskifte, da formand Kasper Hülsen trådte tilbage efter tre år på posten.

Den nyvalgte landsformand, Rune Kristensen, er 24 år, medlem af Odense KU og bachelor i statskundskab. Han har været organisationens næstformand i to år. KU’s nye næstformand, Mikkel Wrang, er ligeledes 24 år, medlem af KU i København og jurastuderende. Mikkel Wrang har været aktiv i KU siden 1997.

Udover formandskabet består KU’s forretningsudvalg af fem menige medlemmer. Her valgte landsrådet: Bo Kruse (Taastrup KU), Morten Thoregaard (Fjordens KU), Christian Houlberg Skou (Århus KU), Nicolaj Bang (Århus KU) og Louise Studsgård Nielsen (Vallensbæk KU).

Billedet er fra KU's hjemmeside. Det er (vist nok) formanden i lilla og vi gætter på at den lille i midten er Louise.

Det er ikke KU der går forrest i kampen for ligestilling mellem kønnene (Og nej, jeg er ikke fortaler for, eller tilhænger af, kønskvotering - men jeg husker ikke hvornår der sidst har siddet to kvinder i KU's forretningsudvalg), men de unge konservative har jo også på det seneste haft mere travlt med at hive tæppet væk under deres egen partiformand, så de er lovlig undskyldt.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jo det er mig den lille:-)

Mikkel Wrang sagde ...

Nu kender jeg dig desværre ikke Garby, men du har ikke meget forstand på Konservativ Ungdom.
Så sent som forretningudvalget 2002-2003 var der to kvindlige medlemmer af forretningsudvalget. Regitze Liv Banggaard og Mai Henriksen, som i dag er byrådsmedlem i Odense.
Men når det så er sagt, er jeg uenig i at måle vilje til ligestilling. I KU forsøger vi at lave alternative karriereveje end blot forretningsudvalget, og her må vi konstatere at vi har rigtig mange piger i vores aktive masse som lokalforeningsformænd, og vores nyvalgte Europaparlamentskandidat er også en pige.

Anonym sagde ...

Undskyld Mikkel!

To kommenterer

2002-2003: Det er altså FEM år siden!

Alternative karriereveje, fnys!