mandag, marts 26, 2007

Amerikansk ambassadør besøgte Køge

I dag, mandag, gæstede den amerikanske ambassadør James P. Cain, Køge Kommune.

Ambassadøren besøgte Køge Gymnasium og Hastrupskolen. Han er specielt interesseret i Køge Kommunes integrationsarbejde, hvor sport og idræt er brobygger mellem kulturer.

Borgmester Marie Stærke (S) var glad for mødet med den amerikanske ambassadør:

- Vi er utrolig glade for denne mulighed for at fortælle om vores idrætspolitiske satsning og den store indsats, som vi gør på integrationsområdet. Her er sporten et fantastisk redskab, siger Marie Stærke og fortsætter:

- Et af vores vigtigste initiativer er for eksempel oprettelsen af "velkomsthold" for nydanskere i byens idrætsforeninger, og idrætsforeningernes opsøgende og kontaktskabende arrangementer i de mest belastede boligområder, forklarer hun.

- Kontakten til den amerikanske ambassadør James P. Cain kom i stand gennem hans store engagement og interesse i integrationsarbejde. James P. Cain deltager i en hockeykamp på Hastrupskolen i forbindelse med "Projekt Skolesport" med børn fra Hastrupskolen.

Såvel ambassadøren selv som skoleleder på Hastrupskolen, Thomas Kielgast delog i hockeykampen sammen med børn fra skolen i eftermiddags.

I USA hvor ishockey er en af de fire store sportsgrene, sammen med football, baseball og basketball har James P. Cain været direktør for Carolina Hurricanes, der spiller i den bedste række, NHL. Han har også været hovedbestyrelsesmedlem i den Republikanske partiorganisation.

Der går rygter om at Køge Kommune overvejer at bygge en ishockeyhal og så kunne en samarbejdsaftale med Carolina Hurricanes jo være oplagt.

Journalisten fra Dagbladet Køge kan dog ikke være stolt over følgende: "han (Cain, red.) spurgte om hvem den mest scorende kicker er i den amerikanske fodboldliga. Fem havde hånden oppe - svaret er naturligvis Morten Nielsen (!), som er et langt større navn i USA end i Danmark."

Kilde: Dagbladet Online

Ingen kommentarer: