torsdag, marts 29, 2007

S-kandidat foreslår internet i S-tog og metro

Seks ud af ti togrejser i Danmark foregår med enten metro eller S-tog, og derfor haster det med trådløst internet der. Det mener den socialdemokratiske folketingskandidat Bo Sandberg, der ikke kan forstå, at DSB i første omgang prøver med internet på regionale strækninger i Jylland.

- Jeg synes, at DSB i stedet så hurtigt som muligt skulle give internetadgang på de strækninger, som har flest daglige brugere, siger Bo Sandberg til MetroXpress.

Han mener, at det vil gøre S-tog og metro til et mere populært valg, fordi man som pendler kan udnytte rejsetiden.

- Trådløst internet i samtlige S-tog vil være en klar forbedring for brugerne. Det vil være en facilitet, som bilerne ikke kan komkurrere mod, og det vil også løfte den samfundsøkonomiske arbejdsproduktivitet, siger Bo Sandberg.

Han har regnet ud, at det vil koste DSB omkring 13 millioner kroner at installere det trådløse internet. Teknologien er kendt, siger han.

DSB har i forvejen besluttet, at der i de kommende år skal være internet i fjerntogene. Betalingen for brugen af internettet skal til den tid ikke ske til DSB, men til TDC, som vil levere forbindelsen.

Hos DSB S-tog siger salgsdirektør Helle Tiedemann, at ideen om trådløst internet allerede er overvejet.

- Men endnu er det for dyrt. Og den gennemsnitlige rejsetid i S-tog er mellem 8 og 12 minutter – på den tid kan man knapt nok nå at åbne computeren og få koblet sig på. Der er selvfølgelig nogle, der har længere rejsetid, men ikke nok til, at det kan forsvare udgiften, siger Helle Tiedemann.

Hun tilføjer, at DSB S-tog samtidig frygter at blive overhalet af udviklingen.

- Flere og flere kan på på nettet og tjekke for eksempel mail fra håndholdte computere og mobiltelefoner. På kortere strækninger vil det være nok for langt de fleste, siger hun.

Bo Sandberg er opstillet af Socialdemokraterne på Frederiksberg og er i øvrigt tidligere formand for Socialdemokraterne i København.

Kilde: MetroXpress.

Ingen kommentarer: