fredag, marts 09, 2007

S-Gruppeformand foruser færre bornholmske medlemmer af regionsrådet

BORNHOLM: Når der næste gang er valg til Hovedstadens Regionsråd, vil partierne ikke give øens kandidater de samme fortrin som ved det første valg.

Det forudser formanden for den socialdemokratiske gruppe i Hovedstadens Regionsråd, Leila Lindén (S), ifølge Gotlands Allehanda.

Hun tror dog alligevel, at Bornholms befolkning også i det næste regionsråd vil have en god chance for at blive repræsenteret.

Når der lige nu er fire af de 41 medlemmer af Hovedstadens Regionsråd, der er "valgt på Bornholm", skyldes det dels, at de bornholmske kandidater blev favorabelt placeret på til lejligheden sammensatte partilister hos Socialdemokraterne og Venstre, dels at de bornholmske kandidater for alles vedkommende var relativt mere kendte for deres vælgere end de "københavnske" – og at de bornholmske vælgere var mere tilbøjelige til at stemme personligt, end de "københavnske" var.

Når Leila Lindén refereres i Gotlands Allehanda, skyldes det, at hun var været på Gotland for at holde foredrag om konsekvenserne for Bornholm af den landsdækkende strukturreform.

Gotland kommer inden længe til at opleve mange af de samme ting, som Bornholm har prøvet, eftersom der også er en strukturreform på vej i Sverige – der for nylig har fået en borgerlig regering.

Gotland, som hidtil har været et selvstændigt län, vil efter reformen formentlig enten komme til at høre til Stockholm eller Småland, fremgår det af øens anden avis, Gotlands Tidningar.

Kilde: Bornholms Tidende

Ingen kommentarer: