fredag, marts 09, 2007

Pia Christmas-Møller flytter til Nordsjælland

Den politiske ordfører for De Konservative Pia Christmas-Møller flytter overraskende sit folketingskandidatur nordpå til Rudersdal i Nordsjælland, erfarer TV 2 | Politik.

Den tidligere partiformand Pia Christmas-Møller blev ellers for bare to måneder siden opstillet i Lyngbykredsen i Københavns Omegns Storkreds - men den opstilling har hun fortrudt, og den konservative uddannelsesordfører Charlotte Dyremose overtog i går pladsen i Lyngby-kredsen.

I aften er der opstillingsmøde i Rudersdalkredsen i Nordsjælland, hvor Pia Christmas-Møller i stedet bliver opstillet.

- Jeg er blevet tilbudt begge valgkredse - og jeg har valgt Rudersdal, simpelthen fordi der er en større valgchance der. Det har været et svært valg for mig - men jeg skulle jo vælge, siger Pia Christmas-Møller.

Beslutningen er efter alt at dømme et resultat af, at den populære stemmesluger og miljøminister Connie Hedegaard har besluttet at genopstille i Gentofte-kredsen.

Var Pia Christmas-Møller blevet i Lyngby, ville Hedegaard, Christmas-Møller og Dyremose have skullet kæmpe om blot to konservative mandater i Københavns Omegn, som partiet opnår med den nuværende vælgeropbakning.

Som den suverænt mest populære blandt de tre er miljøministeren selvskrevet til det første mandat, og Pia Christmas-Møller har altså tilsyneladende ikke ønsket et bittert slagsmål med Charlotte Dyremose om det andet.
Rudersdal-konservative

I Nordsjællands Storkreds skal Pia Christmas-Møller i stedet kæmpe med bl.a. tidligere forbrugerminister Lars Barfoed, der sandsynligvis stiller op i Fredensborgkredsen - men også det konservative medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden Benedikte Kiær er en seriøs kandidat til en plads i Folketinget.

Hun fik ved sidste folketingsvalg flere personlige stemmer end Pia Christmas-Møller.

Selv tror Pia Christmas­Møller på sine valgchancer:

- Jeg havde jo ikke valgt at skifte, hvis jeg ikke troede på det, siger hun.

Partiet svinger i meningsmålingerne mellem et enkelt og to mandater i Nordsjællands Storkreds.

Kilde: TV2/Politik

Ingen kommentarer: