torsdag, marts 08, 2007

S: Nej til amerikanske tilstande i seksualundervisningen

- Vi skal ikke have amerikanske tilstande i den danske seksualundervisning.

Det er reaktionen fra den socialdemokratiske formand for Folketingets Tværpolitiske Netværk for Seksuel Sundhed, socialdemokraten Kirsten Brosbøl, til Dansk Folkepartis forslag om, at der skal prædikes seksuel afholdenhed i den danske folkeskole.
- Seksualundervisning skal ikke afskrække de unge og prædike moral, men i stedet oplyse om, hvordan man har sikker sex og selvfølgelig også, at det er ok at sige nej. Dansk Folkepartis forslag minder bekymrende meget om metoderne fra det religiøse højre i USA, siger Kirsten Brosbøl i en pressemeddelelse.

Hun sammenligner Dansk Folkepartis tankegang med den politik som republikanerne har fået vedtaget i den amerikanske kongres.

- Det er en helt forfejlet tilgang, som ikke vil virke, og som har vist sig at have katastrofale konsekvenser i mange udviklingslande, hvor USA har indflydelse. Al erfaring siger, at viden om og adgang til prævention er det, der skal til, og ikke moralprædiken, siger Kirsten Brosbøl.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det var dog det meste syrede udvalg - Folketingets Tværpolitiske Netværk for Seksuel Sundhed. Har aldrig hørt om det før, men formandsposten må da virkeligt være blandt de tunge på borgen ;-)

Garby sagde ...

Ja, jeg tror også der var tale om en post der blev vundet ved kampvalg...