onsdag, december 27, 2006

Odense-borgmester sjofler KL

Anker Boyes (S) afløser som borgmester i Odense, den konservative Jan Boye, slog i valgkampen hårdt på, at han ville passe sit arbejde i Odense, og ikke som sin forgænger gå mere op i bestyrelsesposter og udvalg. Det løfte tager den konservative borgmester meget alvorligt. Så alvorligt, at han ifølge Fyens Stiftstidende, ikke passer sit arbejde som medlem af KL's bestyrelse.

Avisen har forsøgt at få KL til at oplyse, hvor ofte Jan Boye melder afbud til bestyrelsesmøder, men KL er ikke forpligtet til at oplyse dette - og holder derfor afbudslisten hemmelig for offentligheden.

Avisen har også forsøgt at søge oplysninger hos mere end en håndfuld KL-bestyrelsesmedlemmer - uden held og i hvert fald til citat, bortset fra Næstveds socialdemokratiske borgmester, Henning Jensen, der siger:

- Direkte adspurgt må jeg sige, at Jan Boye er meget fraværende i KL-regi. Han udviser ikke det største engagement og interesse, men bruger måske sine kræfter hjemme i Odense, siger Næstved-borgmesteren.

Jan Boye er med i over 30 bestyrelser, udvalg, komitéer etc., og forholdt det tal siger Jan Boye:

- Er det så mange? Halvdelen er poster, hvor jeg som borgmester er født ind i, og en del forsvinder ved årsskiftet, når Fyns Amt nedlægges, og jeg stopper som amtsrådsmedlem, lyder svaret fra Jan Boye.

Odense-borgmesteren har været med til alle byrådsmøder i 2006, men måtte dog 10. maj gå før tid og overlade dirigentstokken til viceborgmester Alex Ahrendtsen (DF), da han skulle på en rejse til Kina. To møder i Økonomiudvalget har han meldt afbud til.

I Fyns Amtsråd har han svigtet ét af 11 amtsrådsmøder og fem af 19 møder i Økonomiudvalget.

Kilde: Fyens Stiftstidende.

Ingen kommentarer: