Også ansatte i Statsministeriet har været omfattet af jobkartel-aftaler, som har vakt opmærksomhed i it-branchen. Det oplyser it-avisen Computerworld.
IT-avisen har søgt aktindsigt om forholdene i ministeriet, og her erkender man, at der har været tale om de omstridte aftaler. I alt er to ud af ni IT-kontrakter for ansatte i ministeriet omfattet af en såkaldt non-solicitations-klausul. Den betyder, at medarbejdere er hindret i at få job hos kontraktens anden part.
Ministeriet oplyser dog til Computerworld, at den ene af klausulerne blev ophævet den 8. november efter "den seneste tids debat", mens den anden aftale fortsat er gældende.
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) oplyser til it-avisen, at han ikke kender noget til aftalerne i ministeriet. Ministeriets it-chef og den juridiske chefkonsulent ønsker ikke at kommentere sagen.
- Vi vil nu overdrage aftalerne til det udvalg under Beskæftigelsesministeriet, der arbejder med det, siger Thorvald Spanggaard, juridisk chefkonsulent i Statsministeriet, til Computerworld.
Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) har tidligere i hårde vendinger fordømt jobkartel-aftalerne.
Kilde: Computerworld.
tirsdag, december 05, 2006
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
1 kommentar:
Først en rettelse. Klausulerne er måske ikke ulovlige. Prosa og en medarbejder hos IBM kører lige nu en sag for at få afgjort den sag. Imens arbejder en lang række fagforeninger og oppositionspolitikere på at gøre loven klarere, mens beskæftigelsesministeriet har sendt sagen i udvalg.
I fredagens trykte udgave af Computerworld er der en artikel, hvor vi (jeg arbejder på bladet) har samlet de seneste afsløringer af jobklausuler i statsministeriet, beskæftigelsesministeriet, kulturministeriet, folketinget og forskellige andre styrelser o.l.
Følg sagen på www.cw.dk/tema/jobkarteller
Send en kommentar