Den socialdemokratiske partiformand Helle Thorning-Schmidt hører ikke til blandt de af Folketingets medlemmer, der ved mest om den politiske substans. Men hun er til gengæld en fabelagtig "campaigner", og det viste hun da hun igår var på besøg hos 500 gymnasieelever i Ballerup (indrømmet - det er også et lidt nemt publikum).
"Uden tøven træder hun ind på scenen med et smil, der kan få de fleste til at rødme. Hun vinker selvsikkert til de 500 hujende elever, der har taget plads i gymnasiets kantine. Hun går resolut forbi den opstillede talerstol, placerer designertasken på bordet, og stiller sig helt ud på kanten af podiet," skriver Berlingske Tidende
Når man indimellem ser den lidt mere usikre partiformand deltage i spillet på Christiansborg glemmer man, hvad det var der fik 25.000 socialdemokratiske partimedlemmer til at stemme på det totalt ukendte nyvalgte folketingsmedlem. Men med beretningen fra Borupgaard Gymnasium mindes man om hvad der gøre hende til en toppolitiker.
"Helle Thorning-Schmidt går langsomt rundt på scenen. Distancen mellem taler og tilhører synes at være forsvundet. Den sorte talerstol står underlig ubrugt hen, mens hun med mikrofon - men uden manuskript - forklarer om det socialdemokratiske projekt. Hun bruger kropssprog for at understrege sine vigtige pointer, og hun knytter sin næve, hvis budskabet virkelig skal ud over rampen."
- Regeringen siger, at oppositionen ikke har nogen samlet politik. Men det er en fælde, som regeringen har sat op. Jeg mener ikke, vi skal være enige om alting i oppositionen, og vi plejer jo at finde ud af det alligevel, forklarede Helle Thorning-Schmidt gymnasieeleverne og sender samtidig et optimistisk signal til de vælgere der frygter at oppositionen vil være for splittet til at regere, hvis man overlader magten til socialdemokraterne.
"Halvanden time er gået og oplægget er slut. Men det er Helle Thorning-Schmidts rolle i rampelyset ikke. To piger bryder nemlig igennem de mange pressefotografer, og spørger, om de ikke må få taget et billede sammen med hende. Det må de, og Helle Thorning-Schmidts besøg på Borupgaard Gymnasium i Ballerup bliver foreviget på pigernes digitalkameraer.
- Det var der ingen, der gad, da Bertel Haarder var på besøg, lyder det grinende fra en af gymnasielærerne i baggrunden."
Kilde: Berlingske
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
5 kommentarer:
Nu var jeg nede på det lokale bibliotek i dag for at læse artiklen fra Berlingske Tidende i sin helhed, og jeg må sige, jeg er overbevist om, at Helle Thorning-Schmidt ville være blevet omtalt i mindre rosende vendinger, hvis hun selv havde skrevet den. Det siger ikke så lidt, når man ved, hvilke tanker, Socialdemokraternes formand har om sig selv.
Hvilke tanker har Helle om sig selv? Fortæl, fortæl.
Du har jo læst det før, så jeg behøver egentlig ikke at gentage det, men Kaare R. Skou spurgte hende - kort efter, hun var blevet valgt til Socialdemokraternes nye formand - om hun var "Guds gave til Socialdemokraterne?" Med ansigtet lagt i meget alvorlige folder svarede hun "ja".
"Jeg kan slå Anders Fogh", tyder vel heller ikke på en udpræget beskedenhed. Et markant træk ved hende er jo, at hun altid siger jeg og ikke vi. Adskillige af hendes gamle arbejdskollegaer har også fortalt, hvordan hun mild sagt ikke sætter sit lys under en skæppe.
Det er ikke korrekt, at Helle Thorning-Schmidt altid siger "jeg". Bemærk talen ved Socialdemokraternes kongres i september sidste år: "Vi kan slå Anders Fogh."
At en politiker har stor selvtillid er naturligvis vigtigt. Sammenlign her den nuværende og forhenværende statsminister: Nyrup, uden overdreven selvtillid og med en kaskade af visuelle effekter og svingdør i rådgiverkontoret. Heroverfor Anders Fogh med "der er ikke noget at komme efter".
Send en kommentar