fredag, januar 26, 2007

LO præsenterer tre nye integrationstiltag

LO præsenterer i dag tre nye udspil til integration af flygtninge og indvandrere på det danske arbejdsmarked. Virksomhederne skriger på ledige hænder i en tid med rekordlav ledighed på 3,9 procent og en bomstærk dansk økonomi. Det er alletiders chance for at få flere nydanskere i arbejde, lyder det fra LO-formand Hans Jensen.

- Vi er derfor klar med virksomhedsrettet integration, Kick Start og etniske mentorer. De tre tiltag vil tilsammen kunne skaffe omkring 50.000 flere flygtningen og indvandrere i arbejde. Vi vil skabe betingelserne for, at de får en lige så høj grad af beskæftigelse som indvandrere fra vestlige lande, siger han til Ritzau.

Den virksomhedsrettede integration er en øvelse i den såkaldte trappemodel, hvor etniske minoriteter gennem sprogkurser, kurser på en virksomhed og løntilskud skal komme nærmere på en reel ansættelse. I samarbejde med Dansk Arbejdsgiverforening, DA, og Kommunernes Landsforening vil LO starte fem pilotprojekter op, som skal forbedre samarbejdet mellem jobcentre og virksomheder, når minoriteter skal integreres.

Endelig vil LO sammen med DA besøge omkring 100 virksomheder under sloganet Kick Start.

De tre tiltag bliver præsenteret, når LO, Akademikernes Centralorganisation, AC, samt FTF, hovedorganisation for godt 450.000 privat og offentlige ansatte, fredag indbyder til integrationskonference på Arbejdermuseet. Det er endnu uvist, hvad FTF har af planer, mens AC ,ifølge Ritzaus oplysninger, vil fokusere på uddannelse af nydanskere.

Kilde: Ritzau og LO.

Ingen kommentarer: