Det måtte jo komme. På et eller andet tidspunkt måtte nedstigningen for den radikale komet, Naser Khader, begynde. Og første trin på raketten mod jordhøjde blev taget i sidste uge, da Khader stødte på modstand i sit københavnske bagland.
En generalforsamling i Det Radikale Venstres nye storkreds i København udviklede sig nemlig til en opsigtsvækkende protest mod Khader.
Stik imod sædvane blev der krævet skriftlig afstemning, da Naser Khader skulle genvælges som kredsens folketingskandidat. Og selv om han ikke havde nogen modkandidat, undlod 39 af de 162 deltagere - altså en fjerdedel - at bakke ham op. De valgte at stemme blankt. Yderligere 12 stemmer var ugyldige. Det fortæller Politiken.dk.
Inden afstemningen blev Naser Khader fra salen bedt om en garanti for, at han fremover ikke vil udtale sig kritisk om den radikale partileder, Marianne Jelved.
Samtidig blev han af flere deltagere på generalforsamlingen opfordret til at droppe snakken om et muligt samarbejde med V og K. Begge dele blev afvist af Naser Khader, der mente sig sikker på opbankning fra et stort flertal. Som han også fik.
»Der har været en særlig situation omkring Naser, hvor han har været meget i vælten. Det giver sig så udslag i en afstemning, som folk bruger til at give deres besyv med. Jeg ser det som en reaktion på året, der gik«, siger formanden for de radikale i København, Peter Mandrup Knudsen, til Politiken.
Her på bloggen tolker vi det dog noget anderledes. Der er store spændinger i Det Radikale Venstre (intet nyt her), og som i alle andre partier kommer det til syne gennem små sager og demonstrationer. Det afgørende spørgsmål har i mange år været, om man skal vælge VK eller S som samarbejdspartner. Khader forfægter uden tøven og blusel et samarbejde med VK, og det har han altså opbakning til fra et stort flertal i det københavnske bagland. Men opbakningen er ikke længere så entydig, som den har været hidtil. Og at Khader nu har haft en tillidsafstemning, hvor et stort mindretal direkte stemte imod ham, svækker ham uden tvivl i det indre magtspil.
Kilde: Politiken.
onsdag, januar 17, 2007
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar