torsdag, april 05, 2007

Kan vi ikke bare være venner!

Dansk Politik holder nu endelig flyttedag og flytter over på vores nye domæne www.dansk-politik.dk og det betyder altså at dette bliver det absolut sidste indlæg på denne side.

Så bare fordi der ikke kommer nogle nyheder om folketingskandidater i Favrskov, borgmestre i Ballerup eller EP-kandidater fra Egedal, så skyldes det altså bare at vi er flyttet.

Men flytningen betyder også et sørgeligt farvel til Blogger som vi har boet sammen med siden undfangelsen af denne blog. Men vi må sørgeligt konstatere at vi er vokset fra hinanden og vi håber at vi kan skilles som venner.

Vi håber naturligvis at De er jer der linker til vores lille nyhedssite vil opdatere jeres link med den nye adresse.

Tak for besøget, tak for interessen og som altid en særlig tak til alle jer der sender tips og skriver kommentarer - i er for fede!

Med venlig hilsen

David Troels Garby
Redaktør

onsdag, april 04, 2007

Pacisfismen er død i Danmark

Det kan godt være at danskerne ikke er begejstret over den danske tilstedeværelse i Irak, men det betyder ikke at vi er en nation af mennesker, der ikke kan se en trussel når den står foran os. Det viser en international undersøgelse.

68 procent af danskerne enige i, at "Vi må standse lande som Iran i at få atomvåben, selv hvis det betyder militær aktion" og det gør danskerne til det mest krigeriske folkefærd i hele den Europæiske Union.

I EU som helhed er 52 procent af de adspurgte enige i brugen af militær magt over for lande som Iran.

Hvis målingen holder stik, er den danske statsminister, Anders Fogh Rasmussen (V), helt ude af trit med befolkningen i spørgsmålet om Iran.

Han sagde så sent som den 13. marts, at et militært angreb på Iran ikke er løsningen på problemerne med Irans atomaktiviteter.

Her på bloggen ser vi frem til at Forsvarets nye F-35 kampfly skal flyve missioner over Teheran og lære iranerne at man ikke sådan ustraffet kan lave atomvåven.

Kilde: Politiken

SFU har aldrig haft flere medlemmer

Socialistisk Folkepartis Ungdom buldrer ifølge egne opgørelser frem i medlemstal.

De unge SF'ere, der i påsken mødes til landsmøde i Høje Taastrup, har det seneste år oplevet en medlemstilgang på mere end 20 procent.

Ifølge formand Astrid Krag er SFU gået fra 1480 medlemmer for ét år siden til 1900 medlemmer i dag.

- SFU har siden sin fødsel i 1969 aldrig været større, og hver måned det sidste år har vi slået vores medlemsrekord. Det går virkelig godt, siger Astrid Krag til Ritzau.

Kilde: TV2

Jens Rohde truede Kenneth Plummer - med en SMS!!!

Onsdag kan journalisternes fagblad, Journalisten, fortælle, at den tidligere politiske ordfører for Venstre, Jens Rohde, sendte en SMS til DR-bossen Kenneth Plummer.

Det skete i foråret 2006, inden Jens Rohde som bekendt blev direktør for TV 2 Radio.

Ifølge Journalisten tolkede Kenneth Plummer sms'en som en advarsel, og underrettede din direktion om indholdet i sms-beskeden.

Journalisten har ikke været i stand til rekonstruere beskeden, men ifølge fagbladet kom Rohde med en kritik af det redaktionelle indhold i TV-Avisen. Derudover gjorde han angiveligt opmærksom på, at DR var i færd med at lave lobbyarbejde for flere penge til kanalen under forhandlingerne om et nyt medieforlig.

- Det ønsker jeg ikke at kommentere. Det eneste, jeg vil sige, er, at den ene SMS, jeg modtog, ikke var fra kulturministeren. Hvis man får en henvendelse, som er uacceptabel i form og indhold, så er det vigtigt, at man siger fra med det samme. Jeg afviste straks kommunikationsformen, siger Kenneth Plummer til Journalisten.

Jens Rohde afviser historien som udokumenteret:

- Jeg har aldrig truet nogen. Det er fuldstændig fri fantasi. Du kommer til at dokumentere det, og du kommer til at dokumentere det i en retssag. Det er et løfte. Ikke en trussel, siger han.

Jeg forestiller mig at Rohde har skrevet noget i retning af "Hi KP, j r 2talt sur over d venstreorienterede pis som i bliver ved med at sende. Stop d shit elr j smadrer dig. p.s. kan i ik genudsende Showtime, d var godt tv. knuz Jens." - Meget ungt.

Kilde: Nyhedsavisen

fredag, marts 30, 2007

KU-formand: Lene Espersen kan bare ringe

Konservativ Ungdoms nye formand Rune Kristensen er blevet interviewet til Nyhedsavisens ungdomstillæg "Übercool" og den nye formand giver ikke ligefrem prøver på klassiske konservative familieværdier.

- Damerne scorer man jo også op til valget. Det giver jo lidt ekstra, når man er næstformand og stiller op til formandsskabet. Til festerne har vi jo bordfodbold og levende lys, og danser på bordene. Og som formand var jeg op til ti julefrokoster, så der er gode muligheder, siger han til Nyhedsavisen og følger dermed i fodsporet på en anden tidligere KU-formand, Poul Schlüter, der også var kendt som lidt af en skørtejæger.

Kæk er formanden også, adspurgt om han tror at Lene Espersen vil straffe ham for at have været en en fræk dreng, svarer han at "Hun kan i hvert fald ringe.".

Det er rart at se at KU, på trods af formandsskifte, stadigvæk er i stand til at komme med skarpe politiske udmeldinger om mere frihed og mindre stat.

Kilde: Nyhedsavisen

Borgmesterdatter slog tidligere borgmester

Medlem af kommunalbestyrelsen i Rudersdal Kommune og regionsrådet 23-årige Sophie Løhde bliver Venstres nye folketingskandidat i Egedal-Kredsen. På opstillingsmødet slog hun med 107 stemmer den tidligere borgmester i Farum Kommune Lars Carpens, der fik 82 stemmer.

Hvis hun bliver valgt til Folketinget siger hun farvel til sine poster i Rudersdal Kommunalbestyrelse og Region Hovedstaden Regionsråd. Og det er sandsynligt, mener hun selv.

- Jeg er meget tilfreds med, at resultatet på opstillingsmødet blev så klart, og jeg mener bestemt, at der er gode muligheder for, at Venstre i Egedal-kredsen bliver repræsenteret i Folketinget ved næste valg, sagde hun efter valget ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Lars Carpens ærgrede sig over resultatet, men håber, at Sophie Løhde vil tage de nordsjællandske interesser med sig i Folketinget, hvis hun bliver valgt.

- Nordsjælland behøver en forbedret infrastruktur, flere investeringer og en mere retfærdig udligningsreform, og det håber jeg, Sophie Løhde vil arbejde for, siger han.

Sophie Løhde er datter af den tidligere Venstre-borgmester i Birkerød Kommune Karin Løhde.

Sophie Løhde skal dog ikke regne med at sejle ind på Christiansborg, Nordsjælland er som de fleste er bekendt fyldt med højtprofilerede Venstrefolk med næstformand Lars Løkke Rasmusssen is pidsen.

Kilde: Danske Kommuner

torsdag, marts 29, 2007

Kommunalt spin vokser

35 journalister og informationsmedarbejdere leverer hver dag historier fra Odense Kommune og Region Syddanmark. Det er en kraftig stigning, og det er udtryk for en offentlig kommunikationsstrategi, der bliver mere udbredt, mener lederen af journalistuddannelsen på Syddansk Universitet (SDU), Trols Mylenberg, ifølge Danske Kommuner.

Men det er både godt og skidt, mener han.

- Det virker, og det er jo derfor de er der. Der er ingen tvivl om, at vi bliver snydt hver eneste dag, til gengæld får vi jo så også mere information end vi fik før, forklarer han til DR Fyn.

Kilde: Danske Kommuner.

Nyrup-rapport dumper kapitalfonde

Dumpet i alle fag undtagen grådighed. Så hård lyder kritikken af de store kapitalfonde og de såkaldte "hedge-fonde" i den længe ventede rapport fra en ekspertgruppe, som tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) har været initiativtager til som formand for de europæiske socialdemokrater i EU-parlamentet. Det fortæller Ritzau.

Rapporten har set nærmere på fondenes metoder og gennemgået 21 konkrete handler, hvor europæiske virksomheder er blevet opkøbt af store kapitalfonde, heriblandt ISS og TDC.

Og fondene scorer med få undtagelser bundkarakterer. De stripper virksomhederne for værdier, gældsætter dem til op over begge ører, drosler ned på investeringerne, fyrer medarbejderne eller tvinger dem til at gå ned i løn, dribler uden om skatten, altsammen for at fylde lommerne hos partnere, investorer og rådgivere.

På den baggrund mener ekspertgruppen, at EU-landene bør overveje en række fælles initiativer rettet mod kapitalfondene både på skatteområdet og i selskabslovgivningen.

Kilde: Ritzau.

Søvndals datter ny lokalformand for SFU

SF's formand, Villy Søvndal, har en datter på 17 år med navnet Anna Sofie Rifbjerg Søvndal. Hun er nu blevet formand for SFU i Kolding, hvor farens politiske karriere også begyndte. Det fortæller Ritzau.

SF's formand, Villy Søvndal, var i 1980 lærer på Kolding Seminarium, var 1980-92 lærer i byen, blev i 1984 folketingskandidat i Kolding-kredsen og sad fra 1982 til 1994 i byrådet.

Datteren fortalte først efter en måned sin far, at hun havde meldt sig ind i SFU.

- Men jeg har naturligvis gode muligheder for at bruge ham i afdelingsarbejdet i SFU-Kolding, siger Anna Sofie Rifbjerg Søvndal.

- Jeg er gået ind i politik, fordi jeg ikke kan lade være. Og så fordi jeg mener, at man sagtens kan ændre samfundet, selv om man kun er 17 år, siger hun i en pressemeddelelse.

Kilde: Ritzau.

TV2 mere venstreorienteret end DR

Et netop afleveret speciale fra Københavns Universitet dokumenterer, at DR’s TV Avisen ikke er mere venstreorienteret end TV2’s Nyhederne.

Det er de tre nu tidligere statskundskabsstuderende Morten Stephensen, Andreas Christoffersen og Anders S. Olesen, der har analyseret alle de politiske nyheder i DR's 21.00- og TV2's 19.00-udsendelser i uge 46 i 2005.

Ud fra et avanceret pointsystem har de således vurderet blandt andet historiens vinkling, hvilke politikere, der optræder, og hvor lang taletid de får. Og resultatet er klart:

- Overordnet set er de to udsendelser stort set neutrale rent politisk, og de dækker ens, når det kommer til vinklingen og emnevalget, siger Morten Stephensen til Information.

Pointsystemet skalerer mellem 0, som er oppositionsvenligt, til 100, som er regeringsvenligt, og her ender henholdsvis TV Avisen og TV2 på 46,6 og 46,4.

Kilde: Information via MetroXpress.

S-kandidat foreslår internet i S-tog og metro

Seks ud af ti togrejser i Danmark foregår med enten metro eller S-tog, og derfor haster det med trådløst internet der. Det mener den socialdemokratiske folketingskandidat Bo Sandberg, der ikke kan forstå, at DSB i første omgang prøver med internet på regionale strækninger i Jylland.

- Jeg synes, at DSB i stedet så hurtigt som muligt skulle give internetadgang på de strækninger, som har flest daglige brugere, siger Bo Sandberg til MetroXpress.

Han mener, at det vil gøre S-tog og metro til et mere populært valg, fordi man som pendler kan udnytte rejsetiden.

- Trådløst internet i samtlige S-tog vil være en klar forbedring for brugerne. Det vil være en facilitet, som bilerne ikke kan komkurrere mod, og det vil også løfte den samfundsøkonomiske arbejdsproduktivitet, siger Bo Sandberg.

Han har regnet ud, at det vil koste DSB omkring 13 millioner kroner at installere det trådløse internet. Teknologien er kendt, siger han.

DSB har i forvejen besluttet, at der i de kommende år skal være internet i fjerntogene. Betalingen for brugen af internettet skal til den tid ikke ske til DSB, men til TDC, som vil levere forbindelsen.

Hos DSB S-tog siger salgsdirektør Helle Tiedemann, at ideen om trådløst internet allerede er overvejet.

- Men endnu er det for dyrt. Og den gennemsnitlige rejsetid i S-tog er mellem 8 og 12 minutter – på den tid kan man knapt nok nå at åbne computeren og få koblet sig på. Der er selvfølgelig nogle, der har længere rejsetid, men ikke nok til, at det kan forsvare udgiften, siger Helle Tiedemann.

Hun tilføjer, at DSB S-tog samtidig frygter at blive overhalet af udviklingen.

- Flere og flere kan på på nettet og tjekke for eksempel mail fra håndholdte computere og mobiltelefoner. På kortere strækninger vil det være nok for langt de fleste, siger hun.

Bo Sandberg er opstillet af Socialdemokraterne på Frederiksberg og er i øvrigt tidligere formand for Socialdemokraterne i København.

Kilde: MetroXpress.

Meningsmåling: S tilbage i København

Socialdemokratiet går tilbage i København, mens SF og Enhedslisten får flere stemmer. Det viser en spørgeskemaundersøgelse, som Morgenavisen Jyllands-Posten har fået foretaget af Rambøll Management.

Ved valget i 2005 fik S 37 pct. af stemmerne, hvilket især skyldtes Ritt Bjerregaards absurd høje personlige stemmetal.

I dag ville partiet kun få 32,7 pct. af stemmerne, hvilket dog er nogenlunde den samme tilslutning, som partiet stod til i meningsmålingerne op til valget i 2005.

At det siden selve valget er gået tilbage, bekymrer ikke formanden for Socialdemokratiet i København.

- I mine øjne er det en beskeden tilbagegang, og det er da stadig flot, at hver tredje københavner vil stemme på Socialdemokratiet. Det er nemlig oftest sådan, at når man har magten i en kommune, vil man ofte på en eller anden måde få ansvaret for de dårlige sager, der dukker op, selv om man ikke har ansvaret for eksempelvis underskuddet i børne- og ungdomsforvaltningen og korruptionsanklagerne, siger Jan Salling til Jyllands-Posten.

Målingen viser, at vælgerne i høj grad i stedet tror på SF og Enhedslisten, som begge går ca. 4 pct. frem.

Således er SF at dømme efter meningsmålingen i dag et større parti i hovedstaden end Venstre, der dog også er gået en smule frem siden kommunevalget.

Kilde: Jyllands-Posten.

onsdag, marts 28, 2007

Nye og gamle radikale ansiger i Århus

Det bliver den nuværende radikale integrationsordfører Morten Østergaard der bliver det store trækplastre for partiet i Århus, efter at veteranen Elisabeth Arnold har besluttet at trække sig tilbage.

Partiforeningen, Århus Radikal Venstre, der dækker de fire opstillingskredse i Århus (Øst, Vest, Syd og Nord) har haft opstillingsmøde og udover Morten Østergaard er det især værd at lægge mærke til at den tidligere formand for Radikal Ungdom og folketingskandidat i Køge-kredsen, Zenia Stampe Mortensen (billedet), blev opstillet.

Zenia Stampe, 28 i overmorgen, læser til dagligt statskundskab på Københavns Universitet og er ansat i Kommunernes Landsforening.
Hun er et godt bud på den der kan få det andet radikale mandat, hvis De Radikale igen får to mandater. Dermed er der også Status Quo i forhold til fløjene i partiet, Zenia Stampe er som udgangspunkt lidt mere social end liberal og hun betegnes af folk der kender hende som værende meget klassisk radikal, og meget modtagelig for argumenter. Vi kan derfor ikke vurdere hvor hun vil lægge sin stemme i et eventuelt formandsvalg.

Ud over de to førnævnte, Helveg og Stampe, blev også Morten Skovsted og Marianne Saxtoft opstillet.

Morten Skovsted , ca. 40, er sognepræst i Hjortshøj, lige nord for Århus, (og vittige tunge ville derfor kunne påstå at han er dobbeltfrelst, men så morsomme er vi altså ikke her på bloggen...) og har tidligere været opstillet til Byrådet i Århus.

Marianne Saxtoft, 51, er medlem af kommunalbestyrelsen i Danmarks mest opfindsomt navnegivne kommune, Favrskov, og har tidligere været i Folketinget som stedfortræder.
De fire kandidater skal naturligvis kæmpe med folketingskandidaterne for de omkringliggende kredse i Østjyllands Storkreds, Horsens, Djursland og Randers og hvad de nu hedder, men her er der ikke ret mange Radikale stemmer at hente. De Radikale skal først og fremmest regne med universitets- og indvandrerstemmer fra Smilets By.

Ritt vil have regler for lobbyister

I overborgmester Ritt Bjerregaards (S) nyhedsbrev roser hun politisk ordfø­rer, Anne Vang (S), og økonomiforvalt­ningens adm. direktør, Claus Juhl, for håndteringen af NCC-sagen, men skælder ud på lobbyindustrien.

- Sagen har vist, at det kan give anledning til stor usikkerhed - både for kommunalbestyrelsen, dens udvalg, borgere og virksomheder, når folke­valgte kommunalpolitikere arbejder i en branche, der lever af at påvirke beslutningstagere: Lobbyindustrien, skriver hun.

Dermed langer Ritt direkte ud efter Venstres Jesper Schou Hansen, der som bekendt osgå er ansat hos kommunikationsfirmaet Waterfront, og her beskæftiger sig med lobbyisme.

Ritt Bjerregaard rejser endvidere spørgsmålet, om politikere, som arbejder med lobbyisme, overhovedet kan være aktive i lokalpolitik:

- Men kan man sidde som lobbyist for forskellige virksomheder dagen lang og derefter lægge den kasket på hylden og derefter igen deltage i den politiske behandling af sager, der vedrører de samme virksomheder (eller deres konkurrenter) om aftenen i et lokalpolitisk udvalg? Det dur ikke. Der skal i hvert fald være fuld åbenhed omkring det, mener overborgmesteren, der tidligere har krævet fuld offentlighed omkring politikernes "ben" og økonomiske interesser, der nu kan læses direkte på kommunens hjemmeside.

Her fra Dansk Politik bakker vi altid op om mere åbenhed i det politiske system, men det er ikke nok, at det indføres i København. Folketinget burde gå i gang med en egentlig åbenhedslovgivning, og regeringen kunne jo passende sætte det på lovprogrammet for næste samling.

Kilde: TV2|Politik.

Konservativ eks-borgmester vil i Folketinget

Dragørs tidligere borgmester og nuværende medlem af Regionsrådet i Hovedstaden, den konservative Asger Larsen, vil gerne gøre karriere som folketingspolitiker. Han er netop blevet valgt som partiets nye kandidat i Tårnbykredsen.

Asger Larsen var borgmester i Dragør i perioden fra 2001-2005, men måtte overraskende aflevere borgmesterkæden efter sidste kommunalvalg til socialdemokraten Allan Holst, selvom han noterede fremgang - både personligt og for partiet, der hoppede fra fire til seks mandater. En aftale mellem Socialdemokraterne, DragørListen og Liste T var nok til at vælte Asger Larsen.

Asger Larsen var borgmester i Dragør i perioden fra 2001-2005, men måtte overraskende aflevere borgmesterkæden efter sidste kommunalvalg til socialdemokraten Allan Holst, selvom han noterede fremgang - både personligt og for partiet, der hoppede fra fire til seks mandater. En aftale mellem Socialdemokraterne, DragørListen og Liste T var nok til at vælte Asger Larsen. Han kunne så prøve at trøste sig med posten som 1. viceborgmester for fiskerlejet for enden af Ama'r - og en plads i Regionsrådet.

Asger Larsen afløser Thomas von Jessen, der efter et par år som partiets folketingskandidat ikke ønskede at genopstille ved opstillingsmødet i sidste uge.

Kilde: Amagerbladet

tirsdag, marts 27, 2007

Tidligere DGS-formand skal være formand for SFU

Det bliver den tidligere formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Nanna Westerby Jensen, der efter al sandsynlighed skal overtage posten som formand for SF's Ungdom når de unge folkesocialister samles til landsmøde i påskeferien.

Nanna Westerby er 22 år gammel og blev for nylig opstillet som folketingskandidat i Egedal-kredsen i Nordsjælland. Hun er desuden medlem af SFU's landsledelse og forretningsudvalg. Nanna Westerby er i øjeblikket studerende på Roskilde Universitetscenter.

Hun afløser den to år ældre statskundskabsstuderende Astrid Krag Kristensen, der har været formand for SFU i to år. Astrid Krag er folketingskandidat i Vejle og suppleant for Villy Søvdal til folketinget.

Mød Nanna Westerby på MySpace

mandag, marts 26, 2007

Amerikansk ambassadør besøgte Køge

I dag, mandag, gæstede den amerikanske ambassadør James P. Cain, Køge Kommune.

Ambassadøren besøgte Køge Gymnasium og Hastrupskolen. Han er specielt interesseret i Køge Kommunes integrationsarbejde, hvor sport og idræt er brobygger mellem kulturer.

Borgmester Marie Stærke (S) var glad for mødet med den amerikanske ambassadør:

- Vi er utrolig glade for denne mulighed for at fortælle om vores idrætspolitiske satsning og den store indsats, som vi gør på integrationsområdet. Her er sporten et fantastisk redskab, siger Marie Stærke og fortsætter:

- Et af vores vigtigste initiativer er for eksempel oprettelsen af "velkomsthold" for nydanskere i byens idrætsforeninger, og idrætsforeningernes opsøgende og kontaktskabende arrangementer i de mest belastede boligområder, forklarer hun.

- Kontakten til den amerikanske ambassadør James P. Cain kom i stand gennem hans store engagement og interesse i integrationsarbejde. James P. Cain deltager i en hockeykamp på Hastrupskolen i forbindelse med "Projekt Skolesport" med børn fra Hastrupskolen.

Såvel ambassadøren selv som skoleleder på Hastrupskolen, Thomas Kielgast delog i hockeykampen sammen med børn fra skolen i eftermiddags.

I USA hvor ishockey er en af de fire store sportsgrene, sammen med football, baseball og basketball har James P. Cain været direktør for Carolina Hurricanes, der spiller i den bedste række, NHL. Han har også været hovedbestyrelsesmedlem i den Republikanske partiorganisation.

Der går rygter om at Køge Kommune overvejer at bygge en ishockeyhal og så kunne en samarbejdsaftale med Carolina Hurricanes jo være oplagt.

Journalisten fra Dagbladet Køge kan dog ikke være stolt over følgende: "han (Cain, red.) spurgte om hvem den mest scorende kicker er i den amerikanske fodboldliga. Fem havde hånden oppe - svaret er naturligvis Morten Nielsen (!), som er et langt større navn i USA end i Danmark."

Kilde: Dagbladet Online

Nye unge skal holde den konservative fane højt

Konservativ Ungdoms landsråd valgt i sidste weekend ny ledelse. Der er tale om lidt af et et generationsskifte, da formand Kasper Hülsen trådte tilbage efter tre år på posten.

Den nyvalgte landsformand, Rune Kristensen, er 24 år, medlem af Odense KU og bachelor i statskundskab. Han har været organisationens næstformand i to år. KU’s nye næstformand, Mikkel Wrang, er ligeledes 24 år, medlem af KU i København og jurastuderende. Mikkel Wrang har været aktiv i KU siden 1997.

Udover formandskabet består KU’s forretningsudvalg af fem menige medlemmer. Her valgte landsrådet: Bo Kruse (Taastrup KU), Morten Thoregaard (Fjordens KU), Christian Houlberg Skou (Århus KU), Nicolaj Bang (Århus KU) og Louise Studsgård Nielsen (Vallensbæk KU).

Billedet er fra KU's hjemmeside. Det er (vist nok) formanden i lilla og vi gætter på at den lille i midten er Louise.

Det er ikke KU der går forrest i kampen for ligestilling mellem kønnene (Og nej, jeg er ikke fortaler for, eller tilhænger af, kønskvotering - men jeg husker ikke hvornår der sidst har siddet to kvinder i KU's forretningsudvalg), men de unge konservative har jo også på det seneste haft mere travlt med at hive tæppet væk under deres egen partiformand, så de er lovlig undskyldt.

Radikale enige med regeringen om udlændingepolitik

Det sker meget, meget sjældent, men regeringen og Det Radikale Venstre er enig om udlændingepolitik - eller i hvert fald et meget lille hjørne af den.

Det drejer sig om reglerne for au pair piger (en middelalderlig ordning der betyder at man importerer unge piger til at gøre husligt arbejde for en latterlig lav løn). Integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) er parat med en ændring af udlændingeloven, så dårlige værtsfamilier i en periode kan få frataget muligheden for at have en au pair.

- Forhåbentlig kan lovforslaget forhindre, at flere piger havner under de slavelignende forhold, som blev afsløret i efteråret. Og som vi simpelthen ikke vil acceptere, siger den radikale integrationsordfører Morten Østergaard i en kommentar til det nye lovforslag, som Det Radikale Venstre har forhandlet hjem med integrationsministeren.

- Vi er især glade for, at det gennem lange forhandlinger lykkedes os at presse regeringen til også at få indført to års karantæne for de værter, som ikke overholder kontrakten med deres au pairer. Det betyder, at det nu er slut med at snyde sin au pair for løn den ene dag, og hente en ny til landet den næste dag, siger Morten Østergaard.

Her på bloggen bakker vi op om initiativet. Man skal sku' behandle de unge østeuropæiske piger ordentligt.

søndag, marts 25, 2007

Fhv. S-minister bliver radikal

Den tidligere socialdemokratiske socialminister og overvismand Bent Rold Andersen har meldt sig ind hos Det Radikale Venstre. Socialdemokratiets udlændinge- og ældrepolitik har spillet fallit, og de radikale har løsningen, mener han ifølge Jyllands-Posten.

Rold Andersen meldte sig ud af Socialdemokratiet i 1999 med begrundelsen, at partiet havde spillet fallit på ældrepolitikken. Problemet var - og er - at Socialdemokraterne lægger for megen vægt på formelle rettigheder til borgerne, hvilket ikke giver kvalitetsforbedringer, men blot fører til mere centralistisk styring, siger den 77-årige professor i økonomi og forhenværende socialminister i Anker Jørgensens regering til avisen.

Rold Andersen havde på det tidspunkt været medlem af partiet i 51 år, men da han som formand for ældrerådet i hjembyen Næstved oplevede, at den socialdemokratiske gruppe i byrådet forsøgte at holde ældrerådet uden for indflydelse, meldte han sig ud.

Efter at han i 10 år har ventet på, at Socialdemokratiet ville vende tilbage til sin gamle linje, har han nu opgivet håbet, og særligt partiledelsens forslag om at indføre kvalitetsrettigheder, mener han er "helt ude i tågen og vil give endnu mere centralistisk styring i den offentlige sektor".

Bent Rold Andersen blev overbevist om, at han skulle være radikal med Marianne Jelveds seneste udspil til en tillidsreform, der lægger op til at fjerne overflødige, bureaukratiske regler fra Christiansborg for at slippe det kommunale selvstyre fri for snærende bånd og give de offentlige ansatte større frihed og mere ansvar.

Bent Rold Andersen har dog ingen planer om selv at stille op til hverken Folketinget eller tillidsposter i Det Radikale Venstre. Men han glæder sig til at deltage i debatten internt i partiet, skrive debatindlæg og deltage i politiske møder.

I Socialdemokratiet forstår man ikke Bent Rold Andersens beslutning om at melde sig ind hos de radikale.

- Bent Rold Andersen tilhørte Socialdemokratiets venstrefløj, og jeg forstår ikke en brik af, hvordan han kan gå ind for de radikales skattepolitik, hvor de rigeste får mest, og en ældrepolitik, hvor man ikke giver de svageste i landet klare rettigheder. Jeg ønsker ham held og lykke, men jeg tror, at han vil få det svært hos de radikale med den sociale profil, han har, siger S-gruppeformand Carsten Hansen til Jyllands-Posten.

Den radikale gruppenæstformand Margrethe Vestager mener, at Bent Rold Andersen har givet Socialdemokratiet noget at tænke over og glæder sig over den nye partifælle.

Kilde: Jyllands-Posten.

fredag, marts 23, 2007

DF-politikers indblanding forarger

DDF-politikeren Morten S. Petersen er gået langt over grænsen. Det mener hans politiske kollegaer i Svendborg Kommunes byråd, som er forargede over, at han i et læserbrev i Fyns Amts Avis opfordrer til at en jugoslavisk dreng bliver tvangsfjernet. Det fortæller Danske Kommuner.

Læserbrevet skaber forargelse, fordi tvangsfjernelsen er uden for hans udvalgsområde, nemlig kultur- og planlægningsudvalget. Desuden er tvangsfjernelsen en sag, der bør behandles i fortrolighed, mener kritikerne.

- Jeg bryder mig ikke om det. Man skal ikke som politiker gå ud offentligt og stemple en bestemt dreng, siger byrådsmedlem Karen Strandhave (S), som er formand for kommunens tvangsfjernelsesudvalg, til Fyens Stiftstidende.

Christian Kaastrup (S), medlem af kultur- og planlægningsudvalget, er dog ikke overrasket.

- Det kan han ikke tillade sig. Men det er Dansk Folkepartis kedelige og utrolig firkantede måde at optræde på i forhold til flygtninge og indvandrere. Det viser, hvilket niveau de befinder sig på, siger han.

Men opstanden preller tilsyneladende af på Morten S. Petersen.

- Sagen var jo allerede omtalt i medierne. Hvis andre synes, det er forkasteligt, hvad jeg har gjort, så tager jeg det stille og roligt. Det kan ikke bringe mit pis i kog. Jeg kan ikke tage det alvorligt, siger han.

Kilde: Danske Kommuner.

torsdag, marts 22, 2007

Eksborgmester beskyldes for fusk

Som folkevalgt socialdemokrat skal man betale to procent af sit honorar i partiskat, også selv om man har forladt partiet. Derfor truer Socialdemokraterne på Langeland Rudkøbings tidligere borgmester Johan Norden med en advokat.

Norden, der forlod partiet tilbage i april 2006 i protest mod formand Helle Thorning-Schmidt, har nemlig ikke betalt sin partiskat for den sidste periode, han var medlem. På partiets generalforsamling forleden tordnede formand Poul Ulfe imod Johan Norden og beskyldte ham for snyd.

Eksborgmesteren, der i dag er løsgænger i Langeland Kommunes byråd, indrømmer, at han har glemt at betale partiskatten. Men han er utilfreds med, at han skal trues fra talerstolen på en generalforsamling.

- Det er vel meget normalt, at den, man skylder penge, retter henvendelse først, inden de begynder at true med advokat, siger han til Fyens Stiftstidende.

På generalforsamlingen kaldte Poul Ulfe det en navlebeskuende beslutning, at Johan Norden forlod partiet, efter man havde brugt penge på hans borgmesterkandidatur.

Nordens exit fra Socialdemokraterne skyldtes ikke kun Helle Thorning-Schmidt, men også, at han var blevet vraget som folketingskandidat i Svendborgkredsen.

Kilde: Danske Kommuner.

Ritt Bjerregaard vandt på tabersag

Rydningen af Ungdomshuset fik Københavns overborgmesters popularitet blandt borgerne til at stige. Det viser en Rambøll-undersøgelse ifølge Jyllands-Posten.

Før rydningen var kun hver fjerde borger i hovedstaden positivt indstillede over for Ritt Bjerregaard, men efter nedrivningen ser hver tredje københavner positivt på overborgmesteren.

Det viser friske tal fra en undersøgelse, som Rambøll har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten i perioden 12. til 16. marts præcis to uger efter rydningen af huset på Jagtvej 69.

På Rådhuset læser socialdemokraternes gruppeformand Jesper Christensen undersøgelsens resulater med tilfredshed.

- Sådan en sag er aldrig en ønskesag. Men tallene viser, at det er blevet tydeligt for borgerne, at vi har gjort meget for at løse konflikten. Vi har brugt mange kræfter på den, så jeg synes, det er fortjent, siger han.

Undersøgelsen viser også, at hele 65 pct. af borgerne mener, at Københavns Kommune i det ene eller andet omfang bør finde et nyt hus til de unge. Det tal overrasker ikke socialdemokraterne.

- Jeg kan sagtens forstå, københavnerne mener, at kommunen har et ansvar for sine unge. Men jeg tvivler på, at tallene er et udtryk for, at de vil have kommunen til at forære brugerne et tilsvarende hus. Vi har et ansvar for at have tilbud til de unge, og vi har også et kommunalt drevet ungdomshus. Men størstedelen af de tidligere brugere af Jagtvej 69 ønsker noget andet, og det er svært for nogen kommune at stille til rådighed, siger Jesper Christensen.

At Ritt formår at vende en tabersag til sin egen fordel, er ikke ukendt. Hun er en af de få politikere, der har gjort det adskillige gange i sin efterhånden lange karriere. Opskrfiten er ganske enkel: Hun vælger en holdning, og så står hun fast. Urokkelig. Og hun fortæller det åbent og på sin egen skolelærermanér.

Hun har en god evne til at tænke strategisk, og er i stand til at se flere skridt frem. I sagen om Ungdomshuset vidste hun med stor sikkerhed, hvad udfaldet ville blive, og derfor fulgte hun den plan, hun allerede kunne lægge, før hun trådte til som overborgmester til punkt og prikke.

Mange kan også huske hendes håndtering af kogalskabsagen, da de første syge køer blev opdaget i Danmark. En voldsom krise, som let kunne have bragt en ny fødevareminister i knæ. Men Ritts håndtering var forbilledlig, og mange politikere kunne med fordel studere netop den sag og lære af den, hvordan man håndterer frygt og panik i befolkningen bedst.

Kilde: Jyllands-Posten.

Forsker: LO markerer endelig løsrivelse fra S

Det er et tegn på den endelige løsrivelse mellem fagbevægelsen og socialdemokraterne, at LO direkte rakte hånden ud til V og K med et ønske om at være med i regeringens kvalitetsreform.

Det mener forsker i arbejdsmarkedspolitik Christian Albrekt Larsen fra Aalborg Universitet, der kalder det en "unik" situation.

Grunden til enegangen er klar, mener han.

- For det første er LO som altid opsat på at vise, at de kæmper for indflydelse til deres medlemmer. For det andet vil de gerne signalere uafhængig af socialdemokraterne, siger Christian Albrekt Larsen.

Han mindes kun én gang tidligere, hvor det samme er sket.

- Da Svend Auken og S var i opposition under Schlüterregeringen, blev fagbevægelsen også mere og mere desperat, og det endte med, at de gerne ville forhandle direkte med den borgerlige regering i slutningen af 80'erne, siger han.

Men dengang var situationen en anden, fordi Auken var i hård opposition, mens Helle Thorning i dag gerne vil forhandle og lave brede forlig, understreger han.

- Hvis nu Frank Jensen havde været oppositionsleder og slet ikke ville røre kvalitetsreformen, kunne man bedre forstå fagbevægelsen. Men de har gået enegang i en situation, hvor de ikke behøvede det. Derfor er det unikt og et tegn på den endelige løsrivelse mellem fagbevægelsen og S, siger Christian Albrekt Larsen til Ritzau.

Efter et møde onsdag mellem LO og S siger LO-formand Hans Jensen stadig, at LO ikke giver veto til Socialdemokraterne. Men det kan han også sagtens sige, mener Christian Albrekt Larsen.

- Både Socialdemokraterne og regeringen har interesse i at S er med i kvalitetsreformen. Derfor er det nærmest utænkeligt, at S ikke kommer med, og derfor bliver en situation, hvor LO forhandler videre med regeringen, mens S siger fra, ret hypotetisk, siger han.

Det gør det ifølge Christian Albrekt Larsen til en gratis markering af uafhængighed, at LO ikke giver S veto. Men skulle den "utænkelige" situation alligevel melde sig, kommer LO i vanskeligheder.

- Så langt tror jeg ikke, LO har tænkt, og skulle det ske, så står de med et problem, siger Christian Albrekt Larsen.

Hvis man følger Albrekt Larsens analyse, må det betragtes som en noget besynderlig udvikling. Helle Thorning-Schmidt blev bl.a. valgt med støtte fra fagbevægelsen, og de fleste havde forventet at se et tæt parløb mellem LO og S-toppen. Men forholdet mellem parti og fagbevægelse er i dag næsten koldere end under både Lykketoft og Nyrup.

At LO har brug for at hive tydelige resultater hjem, er hævet over enhver tvivl. Medlemsafgangen kræver mere af forbundene, og hovedorganisationen skal derfor også gøre sine resultater synlige overfor forbundene.

Regeringen har samtidig brug for LO, og kan levere den vare, som Socialdemokraterne ikke har kunnet levere siden 2001: Reformer, der gavner LO og LO's medlemmer.

Samtidig er Anders Fogh faktisk villig - og interesseret i - at give LO en stor del af æren for nye resultater. Jo flere gange, han kan blive fotograferet sammen med Hans Jensen, desto bedre.

Derfor er det ganske forståeligt, at LO-toppen går til møder i Statsministeriet, og også ganske naturligt, at Anders Fogh lader Hans Jensen tage æren for idéen og komme med forslag, uden at skyde dem ned straks (hvornår har vi sidst set, at en fagforening kan stille forslag om at bruge 3-5 mia., uden Fogh straks kalder det overbudspolitik, socialistisk ballade eller brud på skattestoppet?).

JuniBevægelsen venter strid om nyt idéprogram

JuniBevægelsens første ny idéprogram i femten år kan afføde strid ved landsmødet i weekenden i Århus. Skønt hele ledelsen støtter idéprogrammet, mener mange især ældre medlemmer, at det går for hurtigt og for langt. Det fortæller Ritzau.

Det oplyste landsformanden Hanne Dahl torsdag ved et pressemøde på Christiansborg.
- Jeg venter en klar konflikt og generationskamp mellem, hvorvidt vi erkender EU som et eksisterende samarbejde eller stadig ønsker at lave det om helt fra bunden, sagde hun i forventning om et "ordentligt bråvallaslag" blandt de godt 100 delegerede på landsmødet. Idéprogrammet skal lørdag vedtages med to tredjedeles flertal på landsmødet.

Her lancerer JuniBevægelsen en underskriftsindsamling, som kræver en folkeafstemning om EU's forfatningstraktat. Det sker på hjemmesiden "www.folkeafstemning.eu", forklarede Hanne Dahl.

JuniBevægelsen lancerer også sit ny slogan "Kritik og resultater". Siden det franske og hollandske nej er der sket flere fremskridt for åbenheden i EU, påpegede EU-parlamentariker Jens-Peter Bonde.

Folketingets Europaudvalg holder åbne møder. EU-Kommissionen sender hver uge forslag til alle medlemslandenes parlamenter, som vurderer, om forslagene strider mod EU's nærhedsprincip. I Tyskland kan politikerne se alle dokumenter fra EU-landenes faste repræsentationer, COREPER, i Bruxelles. Modtagere af EU's landbrugsstøtte offentliggøres nu på internettet i hvert andet medlemsland og i alle lande fra 2009, forklarede Jens-Peter Bonde.

Junibevægelsen er nu gældfri efter at have afbetalt godt to millioner kroner gæld siden EU-parlamentsvalget i 2004, oplyste Hanne Dahl.

Viceborgmester i Folketinget

Endnu en tidligere borgmester er på vej i Folketinget, og denne gang er det ikke kun en forhåbning. Ledøje-Smørum sidste førstemand Jens Jørgen Nygaard (K), der i dag er viceborgmester i Egedal, er ikke alene blevet folketingskandidat. Han skal også vikariere for en partifælle.

Til oktober går Charlotte Dyremose på barsel, og så rykker Jens Jørgen Nygaard ind for at varme hendes plads.

- Jeg glæder mig rigtig meget til vikariatet, og jeg er sikker på, at det bliver et rigtig godt springbræt til mit kandidatur ved næste folketingsvalg, hedder det i en pressemeddelelse fra viceborgmesteren.

Kilde: Danske Kommuner.

onsdag, marts 21, 2007

Ny borgerlig netavis på vej

Det borgerlige Danmark har åbenbart ikke nok i, at de sidder totalt på den papirbårne presse. Nu skal nettet også indtages af borgerlige synspunkter.

Det mener i hvert fald Berlingske-journalisten, fhv. VU'er Ole Birk Olesen, der den 1. april forlader sin stilling på Tanten for at blive redaktør på en ny bogerlig internet-avis.

Net-avisen bliver annoncefinansieret og vil indeholde nyhedsartikler, som man kender det fra det etablerede medier, dog set fra en borgerlig synsvinkel. Altså en dansk pendant til Fox News - Fair & Balanced.

Her fra Dansk Politik vil vi gerne sige pøj, pøj til Birk Olesen. Vi håber, det bliver en succes og glæder os til at finde ud af, hvad adressen for avisen bliver.

Kilde: Nyhedsavisen.

Odense-borgmester kritiseres for indholdsløs studietur

Det faglige indhold var alt andet end prangende, da en gruppe fynske borgmestre og embedsfolk sidste år rejste med KMD til Athen. Flere af de planlagte programpunkter blev aflyst, og det fik Odenses byråd til at reagere.

Byrådsmedlemmerne mente ikke, at det kunne forsvares at betale 9800 kroner for borgmesterens rejse. Det havde de ret i, lyder vurderingen fra Statsforvaltningen i Syddanmark. I en ny afgørelse slås det fast, at det faglige indhold af rejsen var alt for tyndt. Det skriver Danske Kommuner.

Selv mener Odenses konservative borgmester Jan Boye dog ikke, han har gjort noget forkert.

- Jeg mener, at jeg meldte mig til det her arrangement i god tro. Ændringerne, der har ført til Statsforvaltningens afgørelse, kom til efter, jeg havde afgivet min bindende tilmelding. Derfor har jeg meldt mig til i forhold til det oprindelige programudkast, siger han.

De øvrige deltagere på turen talte blandt andre Tommerups borgmester Finn Brunse (S), Munkebos borgmester Palle Hansborg-Sørensen (S), amts- og byrådsmedlem Steen Møller (K) fra Odense og kommunaldirektør Egon Gaarde, Munkebo Kommune. Statsforvaltningen vil ikke gøre yderligere i sagen.

Kilde: Dansk Politik.

VU skælder ud på Haarder

VU-formand bakker op om Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen, der har kritiseret Bertel Haarder, fordi ministeren lader UNI-C under Undervisningsministeriet fungere som både offentlig rådgiver og privat it-leverandør. Det skriver Computerworld.

- Jeg er uforståelig overfor, hvordan Bertel Haarder kan forsvare den nuværende form med UNI-C, som både offentlig og privat aktør. Det strider mod grundlæggende liberal tankegang og harmonerer på ingen måde med regeringens kvalitetsreform, der netop skal skabe konkurrence i det offentlige, siger formand Karsten Lauritzen fra VU, der også er folketingskandiat for Venstre.

I stedet bør UNI-C holde sig til at rådgive ministeriet, mener Karsten Lauritzen.

Dermed stiller VU-formanden sig op i rækken af kritikkere. Dansk Industri og en række virksomheder har også beklaget sig over UNI-Cs dobbeltrolle.

I sidste uge kaldte Michael Aastrup Jensen UNI-Cs markedsandel på 81 procent af skolernes intranet-system for "monopol-lignende".

Og kritikken blev ikke mindre af, at 14 millioner kroner ud af 18 millioner kroner i statens første tilskudsrunde til opdatering af skolernes intranet, gik til produktet Skole-Intra, der forhandles af UNI-C.

Siden har blandt andre direktør Lars Fredsted fra Tabulex, en konkurrent til UNI-C, i et klagebrev til ministeren kaldt tingenes tilstand på området for "ikke særligt liberalt".

Han opfordrer i brevet, der også er sendt til indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og erhvervsminister Bendt Bendtsen, Bertel Haarder til at gribe ind.

It-ordfører Michael Aaastrup Jensen vil tage sagen op med Bertel Haarder til næste gruppemøde hos Venstre.

Kilde: Computerworld.

SF vil give 15-årige stemmeret efter tysk succes

Tysk succes med at lade 16-årige stemme til delstatsvalg får nu SF til at gøre et nyt forsøg på at nedsætte den danske valgretsalder til Folketinget.

I flere tyske delstater har man gode erfaringer med at lade de unge stemme til de lokale valg. I flere tilfælde har det vist sig, at valgdeltagelsen blandt de 16-17-årige var lige så stor som blandt de 18-20-årige. Det giver SF's Kamal Qureshi blod på tanden til at fremsætte et forslag om at nedsætte valgretsalderen til 15 år i Danmark. Sidst partiet gjorde et forsøg på at nedsætte valgretsalderen var i 2004, men nu mener SF, at situationen er en anden.

- Der er kommet et nyt Folketing, som skal have lov til at forholde sig til situationen. I Danmark har vi en seksuel lavalder på 15 år, de 15-årige kan blive dømt efter den gældende lovgivning og kan nægte at modtage livsvigtig behandling. Hvorfor skal de ikke have stemmeret, spørger Kamal Qureshi ifølge Ritzau.

Flere af de øvrige oppositionspartier har talt varmt for at nedsætte valgretsalderen, men regeringen og særligt Dansk Folkeparti har tidligere været negativt stemt. Derfor tyder det ikke på, at forslaget kan samle et flertal i Folketinget. I sidste ende vil en ændring af valgretsalderen dog kræve en folkeafstemning i stil med afstemningen i 1978, hvor aldersgrænsen blev sat ned til de nuværende 18 år.

Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) har i flere år kørt en kampagne for at få nedsat valgretsalderen til 16 år, og Socialdemokraterne vedtog ifm. partiets nye principprogram at arbejde for at nedsætte stemmeretsalderen ifm. en kommende grundlovsrevision.

Odenses borgmester skal giftes

Den 2. juni skal der være bryllup i Odense Domkirke. Her skal biskop Kresten Drejergaard vie Odenses borgmester Jan Boye (K) og tidligere amtsrådsmedlem Dorte Hjerstedt (S). De politiske modstandere har været kærester i en årrække, og i dag meddeler de så til Fyens Stiftstidende, at de skal giftes.

Parret mødte hinanden første gang i 1998, hvor den i dag 34-årige Dorthe Hjertstedt blev medlem af Fyns Amtsråd. Her blev Jan Boye som bekendt senere amtsborgmester, og da parret begyndte at komme sammen, trådte Dorte Hjerstedt tilbage fra posten som politisk ordfører for Socialdemokrater.

Hun er stadig medlem af partiet, men forlod politik, da amtsrådet blev nedlagt ved årsskiftet.

- Den konsekvens ærgrer mig, fordi Dorte oprigtigt talt er en meget dygtig politiker, men sådan er spillets regler, siger den kommende gom til Stiftstidende.

Parrets bryllupsrejse går til Rom, og de forsikrer, at der ikke er en familieforøgelse på vej endnu.

Kilde: Fyens Stiftstidende via Danske Kommuner.

Borgmester misbrugte hjemmeside

I januar udtalte byrådsmedlem John Harpøth (DF) sig kritisk om Holbæk-borgmester Jørn Sørensen (R) i en artikel i Holbæk Amts Venstreblad. Det fik borgmesteren til at lægge et modsvar ud på kommunens hjemmeside, og det har nu fået John Harpøth til at klage til det kommunale tilsyn.

Han mener, borgmesteren misbrugte hjemmesiden med sin personlige kommentar. Han går så vidt som til at kalde det magtmisbrug.

- Kommunens hjemmeside skal være borgernes indgang til objektive oplysninger om deres kommune. Hjemmesiden betales af skatteyderne, og den er ikke borgmesterens politiske instrument, som han kan bruge til at fremføre sine egne holdninger i forhold til resten af kommunalbestyrelsen, siger John Harpøth til Holbæk Amts Venstreblad.

Jørn Sørensen afviser, at han har misbrugt sin stilling som borgmester, men han siger samtidig, at han ikke vil lægge endnu en personlig kommentar ud på kommunens hjemmeside. Den omstridte artikel blev fjernet efter mindre end et døgn.

- Det var meningen, at hjemmesiden også skulle være et forum for politisk debat, men jeg erkender, at andre ikke har de samme muligheder for at deltage i debatten som mig, siger Jørn Sørensen til Danske Kommuner Online.

Byrådet skal drøfte klagen på sit møde onsdag.

Umiddelbart er det svært at forstå, hvad problemet er. Borgmesteren er politiker og er valgt på sine holdninger. Han er samtidig øverste chef for kommunen. Hvorfor kan han ikke bruge kommunens hjemmeside til at kommunikere sine holdninger og handlinger? Hvad bliver det næste? At man ikke må lægge en pressemeddelelse med citater fra borgmesteren ud på hjemmesiden?

Kilde: Danske Kommuner.

tirsdag, marts 20, 2007

Flere ministerlister

Der er åbenbart gået inflation i at sidde og tænke i ministerlister, efter at vi i sidste uge lavede en her på bloggen.

Den meste interessante er Jarl Corduas "Det Liberale Dream Team" der med Kristian Jensen i spidsen, byder på overraskende navne som byrådsmedlem og sognepræst Edith Thingstrup som kirkeminister, comeback til Jarls store idol, Uffe Ellemann-Jensen, som udenrigsminister og det borgerlige/liberale danmarks superideolog Christoffer Arzrouni som beskæftigelsesminister.

Skulle Jarls profeti blive virkelighed ser vi dog mest frem til debatten om at Katrine Winkel Holm, der er datter af Søren Krarup (DF) skal være integrationsminister. Hun har bl.a. været med til at stifte en forening med navnet "Islamkritisk Netværk"...

Også Nyhedsavisens chefredakteur er hoppet med på vognen, han sidder og tænker i en mulig "S-R-SF-regering".

20 ministre med mange overraskelser, Villy Søvndal som udenrigsminister, Kim Mortensen (S) som forsvarsminister, den radikale landsformand Søren Bald som kulturminister og Pia Olsen (SF) som sundhedsminister. Naser Khader, der i hele sin politiske karriere har prøvet at holde sig væk fra integrationsspørgsmål, skal være Integrations- og udviklingsminister (Araber- og negerminister?) og Holger K. Nielsen skal være boligminister.

I navnebror Trads' fantasi bliver der således ikke plads til den socialdemokratiske gruppeformand Carsten Hansen eller næstformand Nick Hækkerup og hverken Morten Helveg Petersen eller Martin Lidegaard fra De Radikale.

Anders Fogh Rasmussen har også lavet en ministerliste, men den virker ganske enkelt fuldstændig urealistisk. Ulla Tørnæs som udviklingsminister???

LO vil lave velfærdsaftale med Fogh

LO's formand tilbyder fagbevægelsens opbakning til regeringens kvalitetsreform af den offentlige sektor. Prisen er en aftale til mindst tre mia. kr. om året. Socialdemokraterne mister væsentlig allieret.

Fagbevægelsen vil bakke op om Foghs storstilede kvalitetsreform af den offentlige sektor, hvis Fogh vil indgå en trepartsaftale mellem fagbevægelsen, regeringen og de offentlige arbejdsgivere i kommuner og regioner, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

LO's formand Hans Jensen ønsker en trepartsaftale om alt det, der hverken er overenskomststof eller storpolitik på Christiansborg, men som handler om hverdagen for de offentligt ansatte.

- Jeg er ikke så optaget af, at det tilfældigvis er en borgerlig statsminister. Jeg er optaget af, at muligheden er der nu for, at jeg kan hjælpe de medlemmer, der er beskæftiget i den offentlige sektor til at få en bedre hverdag og mulighed for at folde de ønsker og drømme ud, som de har til deres job, siger Hans Jensen til Jyllands-Posten.

Aftalen skal løbe frem til 2025, og den vil, anslår Hans Jensen, koste tre til fem mia. kr. om året for især at rekruttere hænder til det offentlige. Hver fjerde offentligt ansat går på pension inden for de næste 10 år, og derfor foreslår LO flere voksenlærlinge, flere faguddannede i ældreplejen, seniorjob og ret til deltidsansatte at arbejde på fuldtid.

Tilbuddet fra Hans Jensen presser Socialdemokratiet, der har udset velfærd som kampplads nummer et ved næste valg, skriver Jyllands-Posten. LO-formanden opfordrer Socialdemokratiet til at stemme for regeringens kvalitetsreform, hvis han får sin trepartsaftale.

Med udmeldingen cementerer Hans Jensen den seneste tids rygter om, at LO og Socialdemokratiet er meget langt fra hinanden politisk. LO arbejder efter en strategi og analyse, der siger, at en velfærds-presset VK-regering vil give fagbevægelsen langt større indrømmelser end en S-ledet regering nogensinde vil. At det så betyder, at LO er med til at holde de borgerlige ved magten, er altså et argument, der er vejet og fundet for let på Islands Brygge.

Kilde: Jyllands-Posten.

Ekspolitikere har ikke betalt skat af frynsegode

Tidligere toppolitikere har i årevis undladt at betale skat af et frynsegode, skriver Nyhedsavisen tirsdag.

For tiden kører 119 tidligere folketingsmedlemmer rundt om i Danmark uden at betale skat af op til 50.000 kroner årligt. Skatten skulle de ellers have betalt for et gratis togkort til første klasse, som folketingsmedlemmer får efter 12 års tjeneste. Frikortet gælder til både tog og færger resten af livet - så længe man husker at opgive "gaven" til Skat.

Men Folketinget har siden 1994 misinformeret ekspolitikerne om, at de ikke skulle betale skat af togkortet. Det viser et notat fra Skat, skriver Nyhedsavisen. Men det frikender ikke politikerne.

- Uvidenhed om skatteloven giver altså ikke syndsforladelse. Det retter vi straks op på. Politikerne skal betale skat af frynsegoder som alle andre danskere, siger skatteminister Kristian Jensen (V) til avisen.

De tidligere politikere kan nu se frem til et gevaldigt skattesmæk, vurderer er skatteekspert.

- De er blevet fejlinformeret af Folketinget, så de kan ikke straffes for at have handlet i ond tro. Men der vil helt sikkert blive tale om et skattesmæk, alt efter hvor meget de har benyttet ordningen, siger professor ved Aalborg Universitet, Erik Werlauff, til Nyhedsavisen.

Tidligere trafikminister Kaj Ikast (K) mener sig i sin gode ret til at lade være med at betale skatten, og han har i avisen denne særprægede begrundelse:

»Folketinget har aldrig oplyst mig om, at jeg skal betale skat. Så I kan rende mig et vist sted. Det var mig, der byggede Storebæltsbroen, og det var mig, der byggede Øresundsbroen. Så manglede det da bare, at jeg får fri transport, når jeg skal på Christiansborg til møde,« siger han.

Kilde: Nyhedsavisen.

mandag, marts 19, 2007

Krarup: Den Danske Forening er vor tids frihedskæmpere

Dansk Folkeparti har måske nok i ord lagt afstand til Den Danske Forening, men partiets indfødsretsordfører, Søren Krarup, mener alligevel, at den fremmedfjendske forening er "vor tids frihedskæmpere". Søren Krarups rosende ord faldt, da han lørdag talte ved Den Danske Forenings 20-års jubilæum i Roskilde. Og de ord står han ved, siger han til Ritzau.

- Jeg har sagt, de er vor tids frihedskæmpere, og det mener jeg også, at de er. De har bidraget til, at systemskiftet skete i 2001, fordi de - uanfægtet af den beskidte behandling de fik fra alle medier, hvor de blev svinet til med skældsord og øgenavne - holdt fast i, at der var et problem, vi måtte tage alvorligt. Og det er det, som danskerne lyttede til, og derfor fik vi systemskiftet i 2001, siger Søren Krarup til Ritzau.

Efter at være blevet valgt ind i Folketingets meldte Søren Krarup sig ellers i 2002, sammen med partifællerne Jesper Langballe og Søren Espersen, ud af Den Danske Forening, efter at foreningen offentligt havde sammenlignet muslimerne med middelalderens sorte død eller pest. Søren Krarup planlægger dog ikke igen at melde sig ind i Den Danske Forening.

- Jeg holder deres blad med stor fornøjelse - og betaler endda en ekstra abonnementspris, fordi jeg ikke er medlem - men nu meldte jeg mig ud på grund af de ting, og derfor er der ingen grund til at ændre på det. Det ærgrede mig, at det hele tiden var mig, som skulle redde kastanjerne ud af ilden, når de dummede sig, også når jeg bad dem lade være med at dumme sig, og det gjorde de engang for meget, og så sagde jeg: Nu gider jeg ikke mere, siger Søren Krarup.

Dråben, som fik bægeret til at flyde over, var, da Den Danske Forenings næstformand, Poul Vinther Jensen, på et møde i det svenske højreparti Nationaldemokraterne fastslog, at "så længe der ikke er opfundet et apparat, der ved grænsen kan gennemlyse folk og opklare deres tro og hensigter, må vi for at standse udbredelsen af nutidens pest over Europa simpelthen generelt holde mulige smittebærere ude".

Forinden havde Søren Krarup ellers afvist kritikken af Den Danske Forening som "et systematisk forsøg på at dæmonisere" foreningen. Det på trods af, at Den Danske Forening blandt andet havde krævet danskere, som fremmede indvandring, dømt for landsforræderi med tilbagevirkende kraft, havde karakteriseret voldtægt som "normal muhamedansk adfærd", samt forsvaret den nu afdøde tidligere jugoslaviske præsident Slobodan Milosevics mod anklagerne om folkemord på muslimerne i Bosnien.

Kilde: Ritzau.

V mangler spidskandidat i Sønderborg

Venstre i Sønderborg vil gerne tage kampen op mod den socialdemokratiske borgmester Jan Prokopek ved næste kommunalvalg i 2009. Men partiet mangler en spidskandidat, selv om gruppeformanden gerne vil.

Ved valget i 2005 kunne Venstre med A.P. Hansen i spidsen ikke stille noget op mod Socialdemokraterne og deres populære spidskandidat, Jan Prokopek Jensen. Men når der næste gang skal være kommunalvalg i Sønderborg, er partiet klar til at tage kampen op. Problemet er bare, at man endnu ikke har fundet en spidskandidat. Det skriver Danske Kommuner.

- Det er klart, at det bliver det næste års helt store projekt. Vi er gået i gang med en proces, hvor vi opstiller en profil. Jeg har ikke en i kikkerten, nej. Jeg har ingen forslag, siger partiforeningens formand Hans Jørgen Vaarbjerg til JydskeVestkysten.

Udtalelsen kommer, selv om Venstres gruppeformand Tage Petersen har meldt sig som mulig kandidat. Hans Jørgen Vaarbjerg vil ikke umiddelbart bakke op om gruppeformanden, ligesom A.P. Hansen heller ikke vil sætte navn på sin favoritkandidat.

Måske er der et eller andet folketingsmedlem, der går på pension, som vil gøre sine hoser grønne. Pt. er den lokale MF'er, Ellen Trane, dog næppe interesseret. Og hun vil næppe kunne slå Prokopek.

Kilde: Danske Kommuner.

Dansk Folkeparti kuppet i Nyborg

En ny konstitueringsaftale i Nyborg Kommune koster Dansk Folkeparti formandsposten i socialudvalget. Den nu tidligere formand Bente Damhave føler sig dolket i ryggen

Socialdemokraterne er tilbage i varmen i Nyborg Kommune. Valget i 2005 førte ellers til en borgerlig sejr og efterfølgende en konstituering uden S, men nu har en ny konstitueringsaftale skabt fornyet venskab mellem fløjene i byrådet.

Det er dog ikke alle, der glæder sig over den nye aftale. For med aftalen har de borgerlige med borgmester Jørn Terndrup (V) i spidsen sat Dansk Folkepartis enlige byrådsmedlem Bente Damhave uden for indflydelse. Hun mister posten som formand for socialudvalget. Den fik hendes nu afdøde forgænger Ernst Kissow til gengæld for at støtte Jørn Terndrup.

Borgmesteren er ikke meget for at udtale sig om bruddet med DF, men det er Bente Damhave til gengæld. Hun lægger ikke skjul på, at hun føler sig kuppet.

- Jeg er rasende, gal og dybt skuffet. Jeg føler mig dolket i ryggen, siger hun til Fyns Amts Avis.

Ny formand for socialudvalget er ifølge Fyens Stiftstidende den socialdemokratiske gruppeformand Erik Christensen. Konstitueringsaftalen betyder også, at kommunen nedsætter et nyt kultur- og fritidsudvalg med socialdemokraten Peter Sejersen som formand.

Via: Danske Kommuner.

S og SF strides om regeringsfremtid

To tredjedele af landets centrum-venstrevælgere vil have SF med i en ny regering efter næste valg, viser en ny måling fra Ugebrevet A4.

Men Socialdemokraterne vil hellere danne en SR-regering og afviser dermed flertallet af oppositionens vælgere. Det undrer SF's gruppeformand Ole Sohn, der beskylder Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, for at reagere "umodent" og for ikke at have overblik over den hjemlige politiske situation.

- Jeg tror ikke, at han helt har overblik over den politiske udvikling og ser, hvad det er, vælgerne ønsker. Det er ikke særligt heldigt. Derfor fremkommer han med nogle lidt umodne og ukloge bemærkninger, siger Ole Sohn til Ritzau.

I en ny måling, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4, ønsker 62 procent af centrum-venstrevælgerne, at SF bliver en del af en ny regering efter et valg. Det har dog ikke fået Socialdemokraterne til at køre SF i stilling som mulig regeringspartner. Snarere tværtimod.

Henrik Sass Larsen (S) siger, at planen fortsat er en SR-regering efter næste valg. Det undrer SF-ledelsen i betragtning af, at det ikke er mere end få måneder siden, at samme Sass Larsen åbnede regeringsdøren for SF ved at kalde partiet "det næstbedste parti, der findes".

- Nu må vi samles om de ting, der forener os, i stedet for at samles om de ting, der skiller. Men også sige, at vi har en forpligtelse til at finde frem til fælles løsninger på de områder, hvor der vil være forskelligheder, så vi fremstår mere og mere enige, siger Ole Sohn.

Blandt oppositionsvælgerne er der størst opbakning til tanken om et S-R-SF samarbejde, som hele fire ud af 10 oppositionsvælgere foretrækker, mens andre 22 procent af vælgerne foretrækker andre bogstavkombinationer, hvor SF også indgår. Selv blandt radikale vælgere er en S-SF-R-regering den foretrukne regeringskonstellation. Den ønsker 35 procent af de radikale vælgere.

Kilde: A4 og Ritzau.

lørdag, marts 17, 2007

Ny formand for DFU

Vi troede aldrig det skulle ske, men efter ikke færre end otte år på posten som leder af Dansk Folkeparti Ungdom faldt Kenneth Kristensen for aldersgrænsen.

Det gav plads til Allan Steen Hansen, der lørdag blev valgt som ny formand på DFUs årsmøde på Rømø.

Han er 27 år og handelsassistent i Brande. Siden 2003 har han været medlem af DFU-hovedbestyrelsen som organisatorisk næstformand, og han er meget glad for sin titel.

Udover at skabe en solid organistation, stærke kampagner og gode kurser for medlemmerne, lovede han også at føre DFs politik videre.

- På det politiske plan vil jeg arbejde for, at Danmark fortsat bliver et godt og harmonisk land at leve i, siger han.

Om 14 dage konstituerer bestyrelsen, som desuden består af fire andre medlemmer, sig endeligt.

Kenneth Kristensen er folketingskandidat i Ballerup-kredsen og det er vist kun ham selv og de mest overbeviste partisoldater der tror at manden med skærebrænderstemmen og de ekstreme holdninger, nogensinde kommer i Folketinget.

Allan Steen Hansen var kandidat til kommunalbestyrelsen i Ikast-Brande Kommune, hvor han ved valget i 2005 fik 67 stemmer og dermed ikke opnåede valg (han er vist 4. suppleant).

Kilde: Nyhedsavisen

KU pegede på Lene Espersen

KU's meget omtalte "straw poll" mellem miljøminister Connie Hedegaard og justitsminister Lene Espersen om hvem der skal være konservativ partileder, når Bendt Bendtsen engang træder tilbage, endte med en ret overbevisende sejr til Lene Espersen.

En afstemning blandt knap 200 deltagere på de unges landsråd gav 62 procent af stemmerne til Lene Espersen, mens 33 procent stemte på miljøminister Connie Hedegaard, og resten stemte blankt. Det oplyser landsformand Kasper Hülsen fra landsrådet for Konservativ Ungdom i Odense.

Bendt Bendtsen holdt tale for Landsrådet, men han gad ikke blande sig i debatten om hvem der skulle afløse ham.

Kilde: Ritzau via Politiken.

fredag, marts 16, 2007

Løkke genopstillet for 20. gang

På et velbesøgt opstillingsmøde med 70-80 fremmødte tirsdag i denne uge på Åbjergskolen i Frederikssund blev indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen valgt til Venstres folketingkandidat i den nye Frederikssundkreds. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det er 21. gang, at Lars Løkke Rasmussen stiller op i denne kreds, som han derfor har et helt særligt tilhørsforhold til, oplyser formand for kandidatbestyrelsen, Bent Raith.

På det lukkede møde for Venstre-folk gjorde Lars Løkke Rasmussen opmærksom på, at det var en helt anden mand, der stillede op i dag end for 21 år siden. Den gang havde han kunnet kaste sig ind i glødende lokale debatter - uden i øvrigt at have indflydelse, der hvor det gjaldt.
Kredsen, der tidligere hed Frederiksværkkredsen, består af områderne Frederiksværk, Frederikssund, Hundested, Jægerspris, Skibby og Slangerup.

Lars Løkke Rasmussen, der er tidligere amtsborgmester i det nu nedlagte Frederiksborg Amt, er selvfølgelig storfavorit til at blive stemmesluger nummer et i den nye nordsjællandske storkreds. Han fik næsten 30.000 personlige stemmer ved sidste folketingsvalg.



Kilde: Frederiksborg Amts Avis

torsdag, marts 15, 2007

S søger unge domsmænd

Socialdemokraterne i Struer skal udpege 30 domsmænd, og har valgt at gå en utraditionel vej for at sikre en bred repræsentation der afspejler samfundet mangfoldighed.

Justitsministeren har skærpet kravene til bredden i domsmandskorpset, hvor det hidtil har knebet med at få øje på for eksempel de unge, kvinderne og de etniske minoriteter.

Og derfor har socialdemokraterne i Struer skrevet til elevrådene på Struer Statsgymnasium og Struer Erhvervsskole for at få forslag til unge domsmænd.

Senest på mandag skal elevrådene sende deres forslag til kulturudvalgsformand Niels Viggo Lynghøj Christensen (S), som vil tage forslagene med, når socialdemokraterne skal sammensætte listen med partiets 30 navne.

- Vi er meget åbne for forslag, og vi stiller ikke krav om medlemskab af Socialdemokratiet, siger Niels Viggo Lynghøj Christensen til Dagbladet Holstebro-Struer.

Han ser blandt andet meget gerne, at det også lykkes at repræsentere etniske minoriteter.

Kilde: Dagbladet Holstebro-Struer

Danske parlamentarikere vil have Gud ud af EU

Når den tyske kansler Angela Merkel på EU's 50-års-fødselsdag i næste uge præsenterer et forslag, der skal få den strandede forfatning på ret køl, må der ikke stå et ord om kristendom, Gud eller religion i erklæringen.

Det mener i hvert fald 11 ud af 14 danske europaparlamentarikere, skriver Kristeligt Dagblad. De har skrevet under på et græsrodsinitiativ, der slår fast, at EU er baseret på alle de kulturer, det moderne Europa består af, og retsstaten skal forblive neutral, hvad religion og trosspørgsmål angår. Endelig må EU ikke favorisere én overbevisning frem for andre.

Kilde: Kristeligt Dagblad

S-Kolding lokker Henrik Dam

Socialdemokraterne i Kolding forsøger nu at lokke den tidligere minister og nuværende partisekretær Henrik Dam Kristensen til at blive lokal spidskandidat ved næste folketingsvalg. Det skriver JydskeVestkysten.

Dam Kristensen, der ellers stiller op i Horsens, kommenterer udspillet fra Kolding således:

- Det er ingen hemmelighed, at jeg ønsker at vende tilbage til dansk politik og heller ikke, at jeg er folketingskandidat i Horsens.

Når Kolding alligevel er på jagt efter den populære socialdemokrat, så skyldes det at partiforeningen mener, der skal en stemmesluger som Dam Kristensen til at tage kampen op mod Venstres socialminister, Eva Kjer Hansen, der også stiller op i Kolding.

Kolding-kredsen er blevet opsplittet i to opstillingskredse, og derfor er det næppe sandsynligt, at kredsen får held med at tiltrække hverken Dam eller andre ping'er.

Kilde: JV

onsdag, marts 14, 2007

Connies mand trodser stadig Fogh

Miljøminister Connie Hedegaards (K) mand - Jacob Andersen - vil stadig ikke oplyse sine økonomiske interesser i sit firma, Dansk Kommunikation.

Det fremgår af listen over ministrene og deres ægtefællers økonomiske interesser, som onsdag blev opdateret på Statsministeriets hjemmeside. Listen indgik i regeringsgrundlaget "Nye mål" fra februar 2005, og kom efter sagen om Thor Pedersens (V) mange hemmelige økonomiske forhold.

Miljøministeren har A.P. Møller Mærk-aktier for godt 266.000 kroner i sin ratepension.

Partifællen, familie- og forbrugerminister Carina Christensen, måtte i december 2006 stoppe som direktør for familiefirmaet Rugballe Møbelfabrik. Hendes mand er bestyrelsesformand i selskabet med en egenkapital på 2,7 millioner kroner.

Kilde: Ritzau via JP.

SF: Ny folketingskandidat i Faxe-kredsen

Efter at have vundet en urafstemning er den 34-årige journalist Jesper Gisli blevet stillet op som folketingskandidat i Faxe-kredsen der dækker kommunerne Stevns og (tah dah!) Faxe. Jesper Gisli er journalist på Lørdags-Avisen i Køge, hvor han dækker lokalpolitikken i Køge og omegn og familienavnet Gisli er kendt i byen.

Spidskandidaten for SF i Sjællands Storkreds er Ole Sohn, men derefter er feltet rimelig tyndt besat med en masse unge, uerfarne kandidater. Historien fortæller at første kvinde på listen, hvem det nu ellers er, altid får mange stemmer hos SF.
SF-vælgere er dog overhovedet ikke kendt for at stemme personligt...

Jesper Gisli har dog fordel af at han i praksis dækker næsten tre kredse, udover Faxe-kredsen, kan han også få stemmer i Køgekredsen og den lille Solrød-kreds som deler lokale medier med Køge. Men det vil alligevel være en overraskelse hvis han kommer ind.

Han betegnes af en vi kender som "en lidt atypisk SF'er, han er blandt andet "tough on indvandring" og "han ligner jo ikke en typisk SF'er".

Jesper Gisli har, som det sig hører og bør, også sin egen blog (der bl.a. linker til denne blog...)

Helle Thornings mindretalsregering

Dansk Politik har før kigget i krystalkuglen og gjort os kloge på ting som vi ikke har den fjerneste idé om, men når Lotte Hansen kan udtale sig som ekspert om politisk strategi i "Jersild og Spin" kan menigmand vel udtale sig om hvad som helst.

Nok om hende, denne gang ser vi lidt på hvem der kan blive ministre i en socialdemokratisk mindretalsregering hvis Socialdemokraterne vinder næste valg (ja, vi indrømmer gerne at det nok ender med en SR, men man har vel lov til at håbe...). Vi sidder naturligvis klar en gang i efteråret 2008 når resultatet kommer.

Regeringen får 18 medlemmer og der er for første gang fuld ligestilling - d.v.s. ni mænd og ni kvinder og så er der også blevet plads til en vaskeægte indvandrer.

1. Statsminister Helle Thorning-Schmidt
Yeps - vi er meget opfindsomme.

2. Finansminister Henrik Sass Larsen
Helles nummer to skal naturligvis have de næsttungeste ministerium.

3. Udenrigsminister Mogens Lykketoft
Med fare for at han endnu en gang gør Udenrigsministeriet til en del af PLO er der nok ikke en vej uden om Geden.

4. Indenrigs- og erhvervsminister Nick Hækkerup
Hillerødborgmesteren skal tage sig af kommunerne og skal også tale til erhvervslivet om innovation etc.

5. Justitisminister Morten Bødskov
Der er nok ikke mange der forventer at Karen Hækkerup skal være landets førstebetjent. Bødskov var en glimrende retsordfører og justitsministeret er udemærket til partiets nummer tre.

6. Forsvarsminister Jeppe Kofod
Det er lidt af hovedpine at fylde den plads, egentlig vil vi gerne have at Søren Gade fortsætter, ellers kunne Lotte Bundsgaard der er tidligere ordfører på området oplagt - men hun bryder sig ikke om at rejse væk fra børnene og så sætter vi Jeppe Kofod, der på det tidspunkt er kommet hjem fra Harvard University, til at passe på tropperne.

7. Økonomiminister Henrik Dam Kristensen
Man kommer nok ikke uden om Postens mangeårige ministererfaring og landet skal jo have en økonomiminister.

8. Integrations- og ligestillingsminister Lotte Bundsgaard
Den tidligere skolelærer på Humlehaveskolen ved Vollsmose skal få flere indvandere i arbejde.

9. Transportminister Carsten Hansen
Det er utænkeligt at gruppeformanden ikke får plads i regeringen og Carsten kan byde trafikudvalget på smørrebrød og sørge for at få togene til at gå til tiden.

10. Miljø- og energiminister Karen Hækkerup
Her ville det jo være oplagt at pege på Svend Auken, men vi satser på en lidt yngre kvinde der ikke har styrken til endnu en gang at opbygge en stat i staten. Det kunne også være Al Gore. Han er her efterhånden så tit at han snart skal have fast bopæl.

11. Fødevare- og forbrugerminister Mette Gjerskov
Har professionel erfaring fra både Direktoratet for FødevareErhverv og som fuldmægtig i både Fødevareministeriet og i Forbrugerstyrelsen. Det er oplagt.

12. Sundhedsminister Susan Arac
Det noget amputerede sundhedsministerium går til det århusianske byrådsmedlem og lægen Susan Arac, der er datter af folketingsmedlem Hussein A. Hun er et af de højstplacerede medlemmer af partiet med indvandrerbaggrund.

13. Kulturminister Mogens Jensen
Den tidligere LO-konsulent skal holde DR i ørene, sige pæne ting om dansk film og tilsvarende grimme ting om doping. Det kan han nok klare.

14. Undervisnings- og forskningsminister Christine Antorini
Så får SF også en minister (hø hø). Hun er svær at komme udenom.

15. Skatteminister Anne-Marie Meldgaard
Meldgaard er tidligere told- og skattefoged og nu skal hun sørge for at rippe og flå danskerne til de sidste blodsdråbe (ligesom alle sine forgængere).

16. Socialminister Mette Frederiksen
112 % social indignation. Det er vist en no-brainer.

17. Udviklingsminister Kirsten Brosbøl
Ligegyldigt symbolsk ministerium som hendes forgænger (den nuværende) har vanrøgtet. Ikke en tung post.

18. Beskæftigelsesminister Thomas Adelskov
Så er der også lidt til venstrefløjen i partiet. Her er der kotyme (den gang det hed Arbejdsministeriet) for at hive en "faglig" ind. I så fald skulle det være Metals formand Thorkild E. Jensen.

Svend Auken bliver enten formand for Folketinget eller afskibet til EU-kommissionen.

KU'ere rasende på folketingsmedlem

"Det hårdeste angreb i 70 år" kaldte folketingsmedlem Poul Ørum Jørgensen den konservative ungdomsorganisation, KU, idé om at holde en "straw poll" om hvem der er de ung-konservatives favoritkandidat til at overtage formandsposten i partiet. Kommentaren var en henvisning til dengang i 30'erne hvor KU'erne (ligesom andre politiske ungdomsorganisationer) flirtede lidt for kraftigt mod autoritære tanker.

Den kommentar har fået medlemmmerne af KU til at se rødt og komme med meget følelsesladede kommentarer på foreningens debatforum på internettet.

Her er et uddrag af de kommentarer som brugerne har ytret.

- Per Ørum skal komme med en offentlig undskyldning for den kommentar!, kræver brugeren Scheelsbeck.

- Det er det dummeste jeg nogensinde har hørt. Selv fra Per Ørum, der må siges, at være noget af det dummeste, vi har i folketingsgruppen. Manden der selv på områder, som er vores mærkesager, kan drives i defensiven af Gud og hver mand, skriver Christian Skov.

- Jeg er røstet. Mage til kniv i ryggen skal man lede længe efter. Utroligt at partiet vil træde på de æg de selv burde være i gang med at rue ud. Er de ude på at miste tallentmassen igen? Partiet mangler i den grad gamle KU'ere i toppen. Partiet mangler elegance. Partiet mangler hjerner og ambitiøse mennesker. Alt det KU kan tilbyde, skriver SE Garbus.

Vi er her på Dansk Politik ikke i tvivl om hvem det er der har "pisset i nælderne" - det er KU. Ideen om en "straw poll" mellem to ikke-erklærdede formandskandidater er bare alt andet end elegant eller intelligent. Det er et direkte, utvetydigt angreb på partiformanden.

KU'erne burde rette deres vrede mod den person der har fået ideen og ikke mindst mod den ledelse, der burde have set at det var det tåbeligste forslag, siden Eva lod sig overtale af slangen til at spise af æblet.

Helle Thorning taler til svensk S-kongres

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, taler lørdag til de svenske socialdemokraters ekstraordinære kongres i Folkets Hus i Stockholm.

Blandt tilhørerne er hendes partifælle, Mona Sahlin, som ventes valgt til ny formand i stedet for Göran Persson, der gik af efter valgnederlagt sidste år.

Mona Sahlin er eneste kandidat og bliver de svenske socialdemokraters første kvindelige formand, ganske som Thorning-Schmidt er sit partis første kvinde på posten.

Når hun er valgt, går Helle Thorning-Schmidt på scenen og lykønsker den ny formand i sin tale til de svenske socialdemokrater.

Helles tale skulle i følge programmet kunne følges direkte på SVT1, der sender direkte mellem 11.00 og 12.30.

Enig folketingsgruppe bakker Bendtsen op

Den konservative folketingsgruppe tager til genmæle overfor kritikken af partiformanden.

- Det er en helt og aldeles urimelig kritik. Så længe han ønsker at være formand for de Konservative, så er jeg overbevist om, at ikke kun folketingsgruppen, men også en meget stor andel af partiet vil bakke op om Bendt, og derfor skal denne diskussion ikke fortsætte, siger justitsminister Lene Espersen, der er en af favoritterne til at efterfølge Bendt Bendtsen som formand, til TV 2.

Folketingsmedlem Per Ørum Jørgensen er endnu hårdere i sin fordømmelse af udmeldingen fra KU.

- Det er et angreb på hele folketingsgruppen. Og det er det hårdeste angreb i 70 år, siger han med henvisningen til KU'ernes strækmarch tilbage i 1930'erne.

Også Allan Niebuhr er helt klar i sin opbakning til Bendt Bendtsen.

- Jeg forstår slet ikke den debat. Det er slet ikke på tale at udskifte ledelsen. Den fungerer rigtig godt i dag, og Bendt Bendtsen gør det fortrinligt som formand.

Folketingsmedlem Tom Behnke siger til berlingske.dk, at Bendt Bendtsen har hans fulde opbakning.

En meget forventet udmelding fra folketingsgruppen - men alligevel rart at vide, at der er en smule rationalitet tilbage i partiet. Vi er dog ikke her på Dansk Politik så naive at vi ikke tror og ved at fløjkampen vil fortsætte i det skjulte.

Der er dog flere navne som bør nævnes end Lene Espersen og Connie Hedegaard, når man taler om hvem der kunne afløse Bendtsen , først og fremmest Frederiksbergs borgmester Mads Lebech, men også Folketingsmedlem Lars Barfoed der - på trods af kødskandalen - ikke skal begraves endnu.

DF-politiker melder sig ud på grund af partiforeningsformand

En strid mellem Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Struer Kommune Johannes Mortensen og hans lokale partiformand Anne Marie Brix Poulsen får nu Johannes Mortensen til at bryde med partiet og blive løsgænger.

Uenigheden drejede sig først om, hvem der skulle udpege Dansk Folkepartis lokale domsmænd, men udviklede sig i en mere principiel retning, fortæller Johannes Mortensen til Dagbladet Holstebro-Struer.

- Enden på diskussionen blev, at hun krævede at se hver gang, der kommer breve fra kommunen, men det vil jeg ikke være med til, forklarer han.

Anne Marie Brix Poulsen er i store træk enige i Johannes Mortensens udlægning af sagen, men mener dog, at det nærmere handler om vilje til at samarbejde.

- Det handler om, at vi i vores parti samarbejder, og det er hele bestyrelsen, der ønsker indsigt, og det har vi ikke fået. Hvis man ikke kan finde ud af at samarbejde, så er det i orden at gå, men det er selvfølgelig ærgerligt, siger hun til avisen.

Johannes Mortensen afløste ved årsskiftet sin tidligere partifælle Poul Skodborggaard, og har repræsenteret Dansk Folkeparti i sammenlægningsudvalget i Struer Kommune. Han understreger, at bruddet ikke ændrer ved den politik, han fører.

Kilde: Danske Kommuner.

Fogh vil have åbenhed om lokalpolitikeres økonomi

Lokalpolitikere bør fortælle åbent om økonomiske interesser og hverv, så de undgår at blive mistænkt for at sammenblande politik og privatinteresser, mener statsminister Anders Fogh Rasmussen (V). Han opfordrer de lokale folkevalgte til at lade sig registrere på samme måde, som folketingspolitikerne gør på frivillig basis, og som han kræver det af såvel sine ministre som deres ægtefæller. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Mennesker, der påtager sig et folkevalgt hverv, bør også være åbne om, hvilke interesser de har. Det er bedst for at skærme sig imod mistanke om, at der er konfliktende interesser i det arbejde, man udfører. Det er grunden til, at jeg altid personligt frivilligt har ladet mig registrere. Det er først og fremmest en lokal afgørelse, om det skal udbredes til kommunerne, men jeg synes, at det er klogt, hvis man gør det i kommunerne ikke mindst nu, da vi har fået 98 nye, store kommuner, hvor der kan stå mange interesser på spil, siger Anders Fogh Rasmussen til avisen.

Statsministerens opfordring falder på baggrund af den såkaldte korruptionssag i Københavns Kommune, hvor entreprenørvirksomheden har anklaget medlem af Borgerrepræsentationen Jesper Schou Hansen (V) for at stille krav om modydelser til gengæld for opbakning til byggetilladelse af 204 boliger på Teglholmen.

Her på Dansk Politik støtter vi klart Foghs opfordring. Man kunne dog godt ønske sig, at Fogh faktisk ville gøre mere end blot at opfordre til det. Fx indføre den samme tvang, som han påtvinger sine ministre. Hvad med at gå forrest, og lave et arkiv på venstre.dk, hvor man kan se informationerne om alle Venstres folkevalgte? Vi savner i høj grad offentlighed omkring politikerne. Ikke fordi vi mistænker dem for andet end at passe deres arbejde, men for at gøre politik åbent og mere gennemskueligt. Det kan være med til at afskaffe lidt af den såkaldte "politikerlede".

Kilde: Jyllands-Posten

Konservative i åben formandskamp

Bendt Bendtsen er ikke længere den bedste til sikre de Konservative fremgang, det mener Allerøds konservative borgmester og KUs formand. Det skriver Berlingske Tidende.

For første gang i Bendt Bendtsens otte år lange karriere som formand for Det Konservative Folkeparti, siger ledende partifæller åbent, at Bendtsen ikke er den bedste til at sikre de Konservative øget opbakning fra vælgerne.

- Bendt Bendtsen har gjort det udmærket med at skabe ro i baglandet, men vi skal videre, og derfor er vi nok nødt til at tage den her diskussion, siger Allerøds konservative borgmester, Eva Nejstgaard.

Konservativ Ungdom holder i weekenden landsråd og vil i den forbindelse lade de delegerede stemme om, hvorvidt justitsminister Lene Espersen eller miljøminister Connie Hedegaard er den bedste afløser for Bendtsen. Ifølge KU-formand Hasper Hülsen ville begge være bedre til at skabe fremgang.

- I den analyse er jeg enig, og der tror jeg nok, jeg ville pege på Lene. Men både Connie og Lene er knaldhamrende dygtige, lyder Eva Nejstgaards kommentar til KUernes initiativ.

Hørsholms konservative borgmester, Uffe Thorndal, ønsker ikke at udtale sig om Bendt Bendtsens fremtid, men han vil gerne bidrage til KUernes diskussion ved at anbefale Connie Hedegaard.

- Dengang Connie Hedegaard blev udpeget som miljøminister, var jeg måske den første, der mailede til hende, at det var den bedste begivenhed i partiet i adskillige år, siger Uffe Thorndal.

Rolf Aagaard-Svendsen, borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune, vil heller ikke svare på, hvor længe Bendtsen skal blive, men han glæder sig over, at hele to kronprinsesser står klar.

- De er begge to gode, og det tror jeg, at mange synes, siger han.

Lene Espersen er til gengæld ikke officielt smigret af alt rosen fra partifællerne, men er i stedet fortørnet over, at hendes partifæller nu åbner en debat om formandsposten.

- Det er helt ud i hampen, at der er centrale tillidsfolk i vores parti, som stiller spørgsmålstegn ved Bendts lederskab, siger Lene Espersen.

Som politisk aktiv gennem nogle år er jeg ofte blevet overrasket over hvad KU finder på, men det her stunt er simpelthen så himmelråbende dumt og bør koste et hvert tilskud, pladser i forretningsudvalg og hvad der ellers kan tages fra dem, en mild straf i forhold til den partiskadelige virksomhed som er blevet begået.

Det kan godt være at man vil af med partiformanden, men KU's landsråd kan vel vente til Bendt Bendtsen selv går af, i stedet for at lave selvopfyldende profetier - for det er jo naturligvis klart, at der ikke kommer fremgang når der ikke er ro på bagsmækken. Jeg tror KU'erne tror at de er USA hvor alle mulige og umulige forsamlinger holder afstemninger om hvem der skal være den næste præsident - men det her er Danmark og der foregår den slags bare ikke.

At Eva Nejstgaard og Uffe Thorndal så også blander sig kan man jo så undre sig en smule over.

tirsdag, marts 13, 2007

Venstres sponsorer belønnes med poster

Venstre giver politisk post til sponsorer Socialdemokraterne og SF beskylder regeringspartiet Venstre for at dække over, at det i flere år har givet politisk indflydelse til folk, som har givet skjult økonomisk støtte til partiet. Det sker, efter, at Venstre selv har kritiseret Socialdemokraterne for at lade fagbevægelsen købe sig til politisk indflydelse gennem samarbejdsaftaler med fagbevægelsen. Det skriver Politiken.

Formanden for Den Liberale Erhvervsklub, Fritz Schur, som har samlet et ukendt millionbeløb ind til Venstre, er også medlem af Venstres hovedbestyrelse. Dermed har »stærke pengemænd« haft mulighed for at sidde med på første parket, når Venstres top, heriblandt statsminister Anders Fogh Rasmussen, tilrettelagde partiets politik, mener Socialdemokraternes partisekretær, Henrik Dam Kristensen. »Derfor er det jo rent hykleri, at Venstre kritiserer os for vores samarbejde med fagbevægelsen«, siger han.

Ifølge loven skal partierne kun offentliggøre navnene på bidragydere, der betaler mere end 20.000 kroner i partistøtte. Medlemmerne af Den Liberale Erhvervsklub betaler kun op til 20.000 i kontingent, og dermed undgår de, at deres navne kommer frem i offentligheden. Ifølge Schur giver hans klub op til 300.000 kroner om året til Venstre.

Både Venstre og Fritz Schur fejer kritikken af bordet: »Modsat HK-sagen er der ingen politiske bindinger på de penge, vi modtager fra Den Liberale Erhvervsklub«, siger Venstres partisekretær Jens Skipper Rasmussen. »Der sker intet politisk interessant på Venstres hovedbestyrelsesmøder. Det er rent organisatorisk snak. Så helt ærligt: Jeg kan ikke se problemet«, siger Fritz Schur.

Kilde: Politiken.

Venstre vil måle tilfredshed

Venstre foreslår nu systematiske målinger af borgernes tilfredshed med den offentlige service. Dermed forsøger det store regeringsparti at opstille et alternativ til Dansk Folkeparti, der mandag fandt sammen med Socialdemokraterne
og dermed kan tvinge regeringen til at indføre minimumstandarder for serviceniveauet i den offentlige sektor, skriver Berlingske Tidende.

- Vi synes, at alle offentlige institutioner, der yder service til borgerne, en gang hvert år skal lave en undersøgelse af borgernes tilfredshed, siger Venstres politiske ordfører, Troels Lund Poulsen.

Målet er at lave såkaldte tilfredshedsbarometre, så man kan sammenligne, hvor tilfredse borgerne er, og dermed bliver der gennemsigtighed til at vælge mellem de forskellige tilbud, mener Venstre, der også er klar til at diskutere, om der skal indføres sanktioner mod de institutioner, der får dårlige bedømmelser.

- Der er generelt en høj tilfredshed med den offentlige service, men hvis der er steder med lav tilfredshed, skal man naturligvis handle på det. Vi kan ikke acceptere, at der er meget lav tilfredshed på nogle af de tunge sociale områder. Sker det, må det naturligvis have en konsekvens, siger Troels Lund Poulsen, der dog ikke vil konkretisere, hvad konsekvensen skal være, hvis en
institution får dumpekarakter. Det vil være med til at udhule det kommunale selvstyre, mener han.

Tilfredshedsbarometrene er et forsøg på at sikre borgernes rettigheder. Og så er det et forsøg på at komme med et alternativ til Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne, der nu er enige om at indføre minimumstandarder i den
offentlige sektor.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, kalder Venstres forslag for "varm luft" og "tandløst", og heller ikke kommunernes formand, venstremanden Erik Fabrin, har meget positivt at sige om sit eget partis forslag, som han kalder "værdiløst".

mandag, marts 12, 2007

Vardes eksborgmester er død

Det blev til 17 år i kommunalpolitik, heraf ni som borgmester, inden Venstre-manden Kaj Nielsen tog afsked med den gamle Varde Kommune den 31. december sidste år. Syg af kræft havde han opgivet at stille op til den nye kommunes byråd. Nu har Kaj Nielsen så tabt kampen mod kræften, bare 58 år gammel. Det fortæller Danske Kommuner.

Den vestjyske gårdejer blev valgt ind i Varde Byråd i 1989. Efter en periode som viceborgmester indtog han borgmesterstolen i 1998. Fire år senere sikrede han sig genvalg med 2249 personlige stemmer, det højeste andel nogensinde i den gamle Varde Kommune.

Gennem de sidste knap tre år af sin borgmestertid var Kaj Nielsen syg af kræft, men blev ved med at passe sin folkevalgte stilling. Sygdommen fik ham dog til at opgive at genopstille, selv om han var blevet formand for det udvalg, der skulle forberede den nye Varde Kommune.

Kaj Nielsen efterlader sig sin kone, tre børn og fire børnebørn.

Kilde: Danske Kommuner.

S i Vejen vil drøfte fusion

Socialdemokraterne i Vejen Kommune er på vej til at slanke organisationen.

I øjeblikket er der fire partiforeninger i de fire gamle kommuner - Brørup, Holsted, Rødding og Vejen, men en del tyder på, at de fire foreninger reduceres til kun to.

Socialdemokraterne i Brørup har på en netop afviklet generalforsamling taget imod en invitation fra partifællerne i de to foreninger i Rødding og Holsted.

- Vi finder ikke tiden inde til kun en enkelt partiforening, lød det fra den afgående Brørup-formand, Tage Nielsen til JydskeVestkysten.

Socialdemokraternes partikontor udsat for hærværk

Det socialdemokratiske hovedkvarter blev natten til i dag udsat for hærværk. På billederne som vi venligst har lånt af Peter Strauss der arbejder for DSU kan man se omfanget.

Der er endnu ingen der har taget ansvaret for aktionen - men mon ikke det er den mere piercede del af den københavnske ungdom, der har været på spil.

søndag, marts 11, 2007

S-Kolding får deres chance for en ung kvinde

"En ung venstreorienteret kvinde". Det var den ønskede profil på den eventuelle afløser for Liss Mathiassen da hun sidste år proklamerede, at knap 30 år i Folketinget var nok for hende.

Den profil matcher åbenbart på 23-årige Julie Rademacher, der er en af fire mulige kandidater til det ledige folketingskandidatur i Kolding.

Det er ikke første gang at Julie Rademacher, der til dagligt læser på Syddansk Universitet og arbejder på Socialdemokraternes partikontot i København, forsøger at blive opstillet.

- Jeg kommer igen, men nok ikke som folketingskandidat, sagde Julie Rademacher til Jydske-Vestkysten, da hun for et halvt år siden blev vraget som folketingskandidat i hjembyen Sønderborg. Det varede åbenbart ikke længe inden hun igen fik blod på tanden. Hun var desuden kandidat til forretningsudvalget i DSU i 2004, hvor hun heller ikke opnåede valg - på trods af at hun var på den fløj der ellers vandt den kongres.

De øvrige kandidater er den lokale partiformand, Kristian Fink samt skolelæreren Simon Hempel Jørgensen og Heino Svenningsen der er redningschef for Falck i Syddanmark (og den slags er jo gode at have i folketingsgruppen hvis der nu sker en katastrofe - :-)).

Borgmester-trivia

Ballerups borgmester Ove E. Dahlsgaard (S) er med sine 68 år, landets ældste borgmester. Nummer to på listen er Tommy Dinesen (SF) fra Kalundborg der er et år yngre.

Køges borgmester Marie Stærke (S) er med sine 27 år, landets yngste (og hun er også den der har siddet i kortest tid).

Hernings borgmester Lars Krarup (V), 34, er den yngste mand.

Guldborgssunds borgmester Kaj Petersen (S) har været borgmester i Sakskøbing siden 1977, mens Finn Aaberg (S) fra Albertslund har været borgmester i den samme kommune i længst tid, han har været borgmester siden 1978.

Den borgerlige borgmester der har siddet længst tid,' er Kommunernes Landsforenings formand Erik Fabrin (V), der blev borgmester i Søllerød i 1986 og nu er borgmester i Rudersdal.

Jørn Sørensen fra Holbæk er Danmarks eneste radikale borgmester og førnævnte Tommy Dinesen er den eneste fra SF.

Der er otte kvinder der er borgmestre, udover Marie Stærke, er det Lis Tribler (S) fra Slagelse, Eva Nejstgaard (K) fra Allerød, Britta Christensen (S) fra Hvidovre, Tove Larsen (S) fra Aabenraa, Anny Winther (V) fra Rebild, Ritt Bjerregaard (S) fra København samt Karin Søjberg Holst (S) fra Gladsaxe.

Der er fire borgmestre der er valgt for lokallister, Bjarne Kristiansen fra Bornholm, Knud Gether fra Langeland, Torben Jensen fra Norddjurs og den tidligere Venstremand Svend Kjærgaard Jensen fra Egedal.

Læsøs borgmester Olav Juul Gaarn Larsen (V) er tidligere saltsyder. Der er en overvægt af tidligere skolelærere blandt de danske borgmestre, men også en del advokater/jurister. Britta Christensen er den eneste pædagog, Tommy Dinesen har været matros og Koldings borgmester Per Bødker Andersen (S) har været teaterforlægger.

Kristendemokraterne stiller Bodil Kornbek op på Frederiksberg

Kristendemokraterne i Københavns Storkreds holder opstillingsmøde d. 20. marts. Her forventes det at partiformanden Bodil Kornbek vil blive opstillet som folketingskandidat i Slotskredsen på Fredseriksberg.

Bodil Kornbek sad i Folketinget fra 2001 til 2005 hvor hun var opstillet i Lyngbykredsen i Københavns Amt. Hun var opstillet som partiets spidskandidat til Regionsrådsvalget i Hovedstadsregionen, men opnåede ikke valg.

Bodil Kornbeks blog.

Karen Jespersen vil have undskyldning fra Thorning

Venstres folketingskandidat i Favrskovkredsen, Karen Jespersen, vil have en uforbeholden undskyldning fra Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt, fordi to socialdemokratiske politikere i en kronik i Jyllands-Posten har kædet hende sammen med fascistisk tankegang.

- Det er rystende, at Helle Thorning-Schmidt ikke kan finde ud af at tage afstand fra et uhørt groft begreb som fascisme i debatten om integration. Det ville have klædt hende, siger Karen Jespersen til Jyllands-Posten.

Kronikken var skrevet af den socialdemokratiske folketingskandidat Johannes Lundsfryd Jensen og folketingsmedlem Kim Mortensen.

Uddrag af kroniken kan læses her på Uriasposten.

Karen Jespersen savner åbenbart at se sit navn i avisen og derfor bruger hun så krudt på at kræve en unskyldning af Socialdemokraternes formand. Det er dog morsomt at Karen Jespersen, der efter eget udsagn er en stor tilhænger af ytringsfrihed, nu kræver en undskyldning af Helle. Respekten for ytringsfriheden gælder åbenbart kun når det kan værre med til at fremme Karen Jespersens personlige religionskrg.

Kilde: DR Nyheder