Skattestoppet er kommet for at blive. Det fastslår beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) i dagens udgave af Jyllands-Posten.
Regeringen har ellers indtil nu 'kun' lovet skattestop frem til 2010, men det stopper ikke der, lyder løftet.
- Skattestoppet er en permanent ting, der er kommet for at blive. Vi finder ikke, at vi skal flytte skatten fra den ene lomme til den anden lomme, fordi vi har set, at alle store skattereformer i tidens løb har medført, at staten tager en mellemhandleravance, der gør, at borgerne efter skattereformen kommer til at betale mere i skat, siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen til Jyllands-Posten.
Finansministeriet har ellers i sine fremskrivninger regnet med, at ejendomsværdiskat og punktafgifter på for eksempel cigaretter efter 2010 ville stige i takt med løn- og prisudviklingen.
Bevares skattestoppet mister regeringen altså store indtægter. Faktisk så store, at store dele af effekten af sommerens velfærdsforlig ifølge de økonomiske vismænd vil blive ædt op.
- Videreførelse af skattestoppet betyder især på længere sigt, at der skal findes besparelser. De offentlige udgifter skal vokse mindre, og en større og større andel af de offentlige indtægter vil skulle komme fra skatten på arbejde, selv om det næppe var hensigten. Alle andre afgifter er låst fast i kroner og ører, og med tiden vil de i kraft af inflationen reelt gå i nul, siger økonomisk vismand professor Michael Rosholm til Jyllands-Posten.
Ifølge beskæftigelsesministeren vil det permanente skattestop fremgå, når regeringen i løbet af sensommeren fremlægger en ny økonomisk plan for dansk økonomi frem mod 2015 eller 2020.
Det er udemærket at proklamere at skatterne ikke skal stige, men for tid og evighed at være bundet op på skattestoppet er måske lige lovlig rigidt. Samfundet udvikler sig og man skal naturligvis have et skattesystem der afspejler det samfund det skat beskatte. Men det er bare min mening.
Kilde: Politiken
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar